Humanitaarisen oikeuden ryhmä

Yksi Punaisen Ristin tehtävistä on lisätä tietoa humanitaarisesta oikeudesta eli sodan oikeussäännöistä ja Punaisen Ristin erityisasemasta sodan uhrien auttamisessa.

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan keskeisin sanoma on, että sodan oikeussäännöt suojelevat sodan uhreja ja takaavat heille oikeuden saada apua. Siviilejä on kohdeltava ihmisarvoisesti sodan keskellä. Sääntöjen mukaan Punaisella Ristillä on ainutlaatuinen mandaatti suojella ja auttaa sotien jalkoihin jääneitä siviilejä, sotavankeja ja haavoittuneita.
 
Tule mukaan tähän tärkeään toimintaan!
 

Toiminta Turussa

 
Turussa toimiva IHL -ryhmä tarjoaa kaikille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden uuden oppimiseen. Tavoitteena on tutustua Punaisen Ristin toimintaan ja humanitaariseen oikeuteen eri näkökulmista. Ryhmä pyrkii myös välittämään oppimaansa eteenpäin erilaisten tempausten avulla. Ryhmä tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden kouluttautua ja hankkia vapaaehtoistyökokemusta!
 
Ryhmä kokoontuu noin kerran kuussa. Asiantuntijoiden vierailut ja yhdessä käytävä keskustelu sekä opintovierailut toimivat apuna tavoitteiden toteuttamisessa. Järjestämme myös Pakolaisen reitti -simulaatioita ym. toiminnallista ohjelmaa.
 
Ryhmän sähköpostilistalle voit liittyä lähettämällä sähköpostia piirin yhteyshenkilölle, joka vastaa mielellään myös lisäkysymyksiin!
 
Aurajoen osaston IHL -ryhmä on perustettu helmikuussa 2005 ja se toimii nykyään tiiviissä yhteistyössä  Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin kanssa.
 

Yhteystiedot

SPR Varsinais-Suomen piirin monikulttuurisuustoiminnan suunnittelija Pauliina Pensikkala, pauliina.pensikkala@redcross.fi.

Löydät ryhmän myös Facebookista "SPR Humanitaarinen oikeus, (IHL)" ryhmänä.