Punainen Risti järjestää ystäväkoulututuksen miehille Jyväskylässä

Pentti Vänskä
Kuvaaja: Pentti Vänskä

Ystävätoimintaan tarvitaan lisää miehiä ja Punaisessa Ristissä on ryhdytty toimeen: Jyväskylässä järjestetään helmikuussa ystävätoiminnan peruskurssi, joka on suunnattu miehille. Koulutus pidetään lauantaina 11.2. ja sunnuntaina 12.2.2017 kello 10–16 Punaisen Ristin Jyväskylän osaston koulutustiloissa, Sammonkatu 4. Ilmoittautumiset kurssille 7.2. mennessä.

Vapaaehtoisena ystävänä oleminen ei vaadi erityistaitoja, vaan tavallisen ihmisen taidoin pärjää. Ystävätoiminnan kautta vapaaehtoiset tuovat iloa ja vaihtelua yksinäisen ihmisen arkeen. Vapaaehtoiset saavat toiminnasta mielekästä tekemistä, hyvää mieltä ja tutustuvat samalla uusiin ihmisiin.

Ystävätoiminnan peruskurssilta saa hyvät perustiedot vapaaehtoistoiminnan aloittamisesta. Peruskurssilla käsitellään muun muassa Punaisen Ristin periaatteita ja historiaa, ystävätoiminnan tarjoamia monia mahdollisuuksia sekä puhutaan vapaaehtoisena jaksamisesta. Koulutuksen järjestää Punaisen Ristin Jyväskylän osasto ja Länsi-Suomen piiri.

Punainen Risti on järjestänyt ensimmäisen ystävätoiminnan kurssin Suomessa vuonna 1959. Ystävätoimintaa on Suomessa yli 350 Punaisen Ristin osastossa ja tuen piirissä on vuosittain valtakunnallisesti noin 26 000 ihmistä. Länsi-Suomen piirissä (Keski-Suomi ja Pohjanmaan maakunnat) on noin 2000 vapaaehtoista ystävää. Ystävätoimintaa on tällä alueella lähes 60 paikallisosastossa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ystävävälittäjä Päivi Polvi 040 716 8705 (puhelinpäivystysaika ma-ke klo 9-12), ystava.jkl@punainenristi.fi