112-päivä Turussa

Tervetuloa Turun 112-päivän tapahtumaan lauantaina 11.2. klo 10-14! Turun 112-päivän tapahtuma järjestetään kävelykadulla Yliopistonkadun ja Kristiinankadun kulmassa. Erityisesti lapsiperheille suunnattuun tapahtumaan on vapaa pääsy ja ohjelma on maksutonta.

Tapahtumassa pääset tutustumaan paloautoihin ja ambulanssiin sekä tapaamaan palomiehiä, ensihoitajia ja vaikkapa pelastuskoiria. Tapahtumassa kannattaa pyöräyttää tottakai turvallisuusrulettia, sillä jokaisesta oikeasta vastauksesta voittaa pienen palkinnon. Saatavilla on myös tietoa ja opastusta paloturvallisuudesta, ensiavusta, ystävätoiminnasta, ikäihmisten turvallisuudesta sekä erilaisista sairauskohtauksista.

Ilmoittaudu ennakkoon alkusammutus- tai ensiapukoulutukseen

112-päivänä on mahdollista harjoitella myös alkusammutusta tai ensiapua. Harjoituksiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Alkusammutusharjoitus kestää 15 minuuttia ja on tarkoitettu koululuokille, päiväkoti-, harraste- ja aikuisryhmille. Alaikäisten ryhmällä tulee olla oma opettaja tai ohjaaja mukana. Harjoituksen järjestetään kävelykadulla, lähellä Yliopistonkadun ja Kristiinankadun risteystä.

Tunnin mittaisessa ensiavun pikakoulutuksessa opetellaan hengitysteiden turvaaminen erilaisissa tilanteissa sekä verenvuodon tyrehdyttäminen. Koulutukset järjestetään klo 9.30, 10.45 ja 12.00 osoitteessa Yliopistonkatu 24 A, 2. krs. Jokaiseen koulutukseen mahtuu 20 henkilöä.

Nukketeatteria koko perheelle

Yksi elämä -teltan nukketeatteriesityksessä nähdään miten numerot 1,1, ja 2 selviävät, kun on hätä kädessä. Samalla opitaan mitä tehdä, kun sairauskohtaus iskee. Noin 15 minuutin pituinen hauska ja pikkuisen jännittäväkin tarina sopii koko perheelle. Esitykset ovat klo 10.30, 11.00, 11.30, 12.30, 13.00 ja 13.30.

112-päivän tapahtumassa ovat mukana Turun hätäkeskus, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto, Yksi elämä -terveystalkoot, Länsi-Suomen Merivartiosto, Varsinais-Suomen Sydänpiiri, SPR Varsinais-Suomen piiri, Vapepa, Turun Meripelastusyhdistys, Varsinais-Suomen pelastuskoirat, Palveluskoiraliiton pelastuskoiraryhmä, Maarian- ja Kaarinan VPK:t, Autoliitto, Sosiaali- ja terveystoimen vanhuspalvelut, Turun Lähimmäispalveluyhdistys, Turun Kaupunkilähetys, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys sekä Liikenneturva.