Verkkoystäväksi

Voimassa asti: 
Sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 - 08:45
  • Koko maa
  • Ystäväksi
Sijainti:
Tehtaankatu 1 a, 00140, Helsinki
Auta yksinäistä nuorta, tule verkkoystäväksi!
 
Suomen Punainen Risti aloittaa kevään 2017 aikana täysin uuden toimintamuodon, jossa 18-29 -vuotias vapaaehtoinen toimii 18-29 -vuotiaan yksinäisen nuoren verkkoystävänä.
 
(kuva: Pixabay)

 

Punainen Risti panostaa yksinäisten nuorten tavoittamiseen digitaalisissa kanavissa. Uusina toimintoina perinteisen ystävävälityksen rinnalle nousee verkossa tapahtuva ystävätoiminta, nuorille suunnatut keskustelufoorumit, sekä Minecraft –tietokonepelimaailmaa varten luotava oma serveri. Punaisen Ristin peliserverillä pelaajien on mahdollista jutella vapaaehtoisten ystävien kanssa.

Toiminnan avulla pyritään tavoittamaan nuoria, jotka haluavat mielummin keskustella verkon välityksellä kuin kasvotusten. Toiminta mahdollistaa tuen saamisen myös sellaisilla alueilla, joilla nuorten ystävätoimintaa ei ole ennestään ollut. Vapaaehtoisille verkkoystävätoiminta tarjoaa uusia toiminnan mahdollisuuksia. Ystävänä voi toimia ajasta ja paikasta riippumattomasti omilla viestintävälineillä. Toiminta käynnistyy alkuvuodesta 2017.
 

Punaisen Ristin verkkoystävätoiminnan tavoitteena on:

·         Tavoittaa nuoria, joille kasvokkain tapahtuvat sosiaaliset tilanteet ovat vaikeita

·         Tavoittaa syrjäseuduilla asuvia nuoria

·         Madaltaa kynnystä avun hakemiseen

·         Tukea nuoria oman tilanteensa parantamisessa

·         Toimia maanlaajuisesti
 

Toiminnan käynnistyessä mukaan etsitään nyt 18­–29-vuotiaita vapaaehtoisia:

1) Kahdenväliseen verkkoystävätoimintaan

2) Minecraft-pelimaailman moderaattoreiksi 

3) Minecraft-pelimaailman rakentajiksi.
 

1)      Kahdenvälinen verkkoystävätoiminta

Verkkoystävänä toimit verkon välityksellä ystävänä yksinäiselle nuorelle. Et tarvitse erityistaitoja, vaan tuet nuorta arkisissa asioissa ja tarjoat hänelle tärkeän mahdollisuuden jakaa ajatuksiaan. Asiakasystäväsi on 18­–29-vuotias. Saat tehtävään koulutuksen, jonka lähiopetusjakso järjestetään Helsingissä.

Yhteydenpitonne ja keskustelunne tapahtuvat valitsemienne kanavien kautta. Yhteydenpito aloitetaan anonyymissa chat-sovelluksessa, josta ajan myötä ja toiveiden mukaan voidaan siirtyä esimerkiksi WhatsApp- tai Facebook-keskusteluun. Ystävätoimintaan käyttämäsi aika riippuu omasta ja ystäväsi tilanteesta. Kuten muissakin ystävyyssuhteissa, viestittelyä tapahtuu usein päivän mittaan, ja ystäväsi odottaa vastauksia kohtuullisessa ajassa. Toisinaan on syytä varata aikaa myös pidemmille keskusteluille. Voitte sopia yhdessä, kuinka aktiivisesti viestittelette.

Sinulta odotetaan tasapainoisuutta, luottamuksellisuutta ja sitoutumista vähintään puoleksi vuodeksi. Osaat säilyttää omat rajasi ja kunnioitat Punaisen Ristin periaatteita sekä koulutuksessa saamiasi ohjeita.

Toiminta alkaa Helsingissä keväällä järjestettävällä koulutuksella.

Lisätiedot kahdenvälisestä ystävätoiminnasta: Matti Hetemäki, matti.hetemaki@punainenristi.fi (linkki lähettää sähköpostin)

 

2)      Minecraft-moderaattorit

Moderaattorina toimit tukena käyttäjille Minecraft-pelimaailmassa. Autat, neuvot ja vastaat käyttäjien kysymyksiin ja pulmiin. Ylläpidät ja valvot foorumilla käytyjä keskusteluja ja hyvää käytöstä. Toimit helposti lähestyttävänä tukena muissakin asioissa ja ohjaat käyttäjiä tarpeen vaatiessa Punaisen Ristin toimintamuotoihin.
 

3)      Minecraft-rakentajat

Onko sinulla jonkin verran Minecraft-tuntemusta ja kiinnostusta pelimaailman rakentamiseen? Tule mukaan jo kehitysvaiheessa rakentamaan Minecraft-maailmaa. Rakentajanaautat luomaan rakennuksia, minipelejä sekä tuomaan kevyesti Punaista Ristiä esille.

Minecraft-toiminnasta kiinnostuneiden koulutuksesta sovitaan henkilökohtaisesti.

Lisätiedot Minecraft-toiminnasta: Antti Haapalahti, antti.haapalahti@redcross.fi

 

Ilmoittaudu mukaan verkkoystävätoimintaan tästä (link is external)

Ota yhteyttä: 
Tarkemmat yhteystiedot: 
Johanna Sorvari johanna.sorvari@redcross.fi 040 508 0806, Matti Hetemäki matti.hetemaki@redcross.fi 020 701 2166
Tehtaankatu 1 a, 00140, Helsinki