Punaisen Ristin toiminta rauhoittuu joulun ja uuden vuoden pyhiksi Jyväskylässä - Tikkakosken osasto liitetään Jyväskylän osastoon 1.1.2017

Tatu Blomqvist
Kuvaaja: Tatu Blomqvist
"Punaisen Ristin Jyväskylän osasto jakoi 170 kappaletta 70 euron arvoisia Hyvä Joulumieli -lahjakortteja vähävaraisille ja vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille Jyväskylässä jouluna 2016. "

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminta rauhoittuu joulun ja uudenvuoden ajaksi. Ympärivuorokautista hälytysvalmiutta ylläpidetään myös jouluna ja uutena vuotena äkillisten onnettomuustilanteiden varalta.

Jyväskylän osaston jäsenmäärä on tällä hetkellä 1 139 henkeä. Jyväskylän osaston toimintamuotoja ovat ensiapuryhmä-, keräys-, monikulttuurisuus-, nuoriso-, seniori-, tiedotus-, valmius-  ja ystävätoiminta.  Toimintaa ohjaa osaston hallitus. 

Jyväskylän osasto on jakanut 170 kappaletta 70 euron arvoisia Hyvä Joulumieli -lahjakortteja ruokahankintoihin alueensa vähävaraisille ja vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille. Apua tarvitsevat perheet etsittiin yhdessä Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Valtakunnallisen Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa. Keräys jatkuu 24.12.2016 asti. Jyväskylän osaston keräysvalmiutta ylläpidetään isojen kotimaassa tai ulkomailla tapahtuvien onnettomuustilanteiden varalta myös jouluna ja uutena vuotena.

Ensiapuryhmän harjoitustoiminta jatkuu jälleen 10.1.2017. Ensiapuryhmä ylläpitää ympärivuorokautista hälytysvalmiutta äkillisten erityis- ja onnettomuustilanteiden tai kadonneen henkilön etsintöjen varalta myös jouluna ja uutena vuotena osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua.

Myös ensihuoltoryhmä ylläpitää hälytysvalmiutta mahdollisten ensihuoltotilanteiden, kuten tulipalojen varalta myös jouluna. Ensihuolto on aineellista apua, hätämajoitusta, henkistä tukea ja neuvontaa äkillisten onnettomuustilanteiden uhreille ja heidän omaisilleen. Ryhmä osallistu tarvittaessa myös tarvittaessa pelastustöihin osallistuvien huoltoon. Ensihuoltoryhmän harjoitustoiminta jatkuu taas 12.1.2017. 

Ystävävälitys jäi joulutauolle ja on lomalla 22.12.2016-9.1.2017. Seuraava ystävätoiminnan peruskurssi järjestetään Jyväskylässä 26.- 28.1.2017.

Osaston hallitus kokoontuu seuraavan kerran 10.1.2017. Nuorten ryhmä kokoontuu jälleen 11.1.2017 osaston tiloissa Sammonkadulla.

- Haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia, jotka olette omalla toiminnallanne osallistuneet tai muuten tukeneet Punaisen Ristin toimintaa, kiittää Jyväskylän osaston puheenjohtajaTimo Pänkäläinen. - Kulunut toimintavuosi on ollut kiireinen ja tuonut paljon uudenlaisia haasteita, mutta myös paljon onnistumisia. Maailmalta saamme kuulla paljon uutisia, jotka järkyttävät ja repivät kansoja ja kansakuntia erilleen. Viattomien ihmisten kokemat kauheudet ovat erityisen tuomittavia. Punaisen Ristin toiminta puolueettomana toimijana ympäri maailmaa ja lähellä, jokaisella paikkakunnalla Suomessa tarvitsee meidän jokaisen panosta myös jatkossakin, jatkaa Timo Pänkäläinen.

Tikkakosken osasto liitetään Jyväskylän osastoon 1.1.2017

Suomen Punaisen Ristin Tikkakosken osasto on toiminut Tikkakoskella vuodesta 1974. Tikkakosken osaton jäsenmäärä on tällä hetkellä 98. Punaisen Ristin Tikkakosken osasto piti ylimääräisen kokouksen 1.9.2016, jossa se päätti osaston purkamisesta ja liittämisestä Jyväskylän osastoon 1.1.2017 lukien. Tikkakosken alueen vapaaehtoiset tahtoivat vähentää hallintoa ja keskittyä itse vapaaehtoistoimintaan. Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin piirihallitus hyväksyi osastoliitoksen 17.12.2016 pidetyssä kokouksessa. Tikkakosken osasto liitetään Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osastoon 1.1.2017 lukien. Jyväskylän osaston tavoitteena on, että Punaisen Ristin paikallinen vapaaehtoistoiminta Tikkakoskella jatkuu, vaikka hallinnollisesti se liitetään Jyväskylän osastoon. Näitä toimintamuotoja ovat esimerkiksi Nälkäpäivä -keräys sekä Tikkakoskella eri järjestöjen, Jyväskylän vanhusneuvoston, kaupunkiseurakunnan ja kunnan kanssa yhteistyössä järjestämät virkistystilaisuudet alueen päiväkeskuksessa.

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto toivottaa rauhallista joulua ja turvallista uutta vuotta 2017 kaikille jäsenilleen, vapaaehtoisilleen, tukijoilleen sekä yhteistyökumppaneilleen!

Kuvaaja: Marko Tervo

"Tikkakosken keskusta"

 

Lisätietoja: Tiedottaja Marko Tervo, 040-754 0038