EVS-vapaaehtoisohjelma

Sanna Mäntysaari
Kuvaaja: Sanna Mäntysaari

Tällä hetkellä EVS ohjelma on tauolla Punaisen Ristin osalta. Katsotaan mitä tapahtuu jatkossa.

Vuosi Briteissä, työkokemusta Punaisesta Rististä ja ystäviä ympäri Eurooppaa – onko tässä sinun ensi vuotesi?

British Red Cross hakee vuosittain 18–30-vuotiaita vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin vuoden ajaksi Punaisessa Ristissä tai sen yhteistyöorganisaatioissa. Vapaaehtoistyöt alkavat Briteissä syyskuun alussa ja paluu Suomeen tapahtuu seuraavan vuoden elokuun lopussa. Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiri toimii lähettävänä tahona ja huolehtii hakuprosessista Suomen päässä.

British Red Cross vastaa vapaaehtoisten matka-, majoitus- sekä ruokakuluista koko vuoden ajan. Lisäksi vapaaehtoiset saavat pientä taskurahaa muihin menoihin. Britannian Punaisen Ristin vapaaehtoisohjelma International Youth Volunteering Programme (IYVP) toteutetaan Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta.

Hakijoiden tulee olla ulospäinsuuntautuvia ja projektiin sitoutuvia nuoria. Aikaisempi kokemus Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnasta on hyödyksi, mutta myös muissa järjestöissä vapaaehtoistyötä tehneet nuoret voivat hakea. Tiettyä koulutusta tai osaamista ei vaadita, vaan vapaaehtoiset perehdytetään omaan työtehtäväänsä vuoden alussa. Lue tarkemmin työtehtävistä erillisestä liitteestä sivun alalaidasta.