EVS-vapaaehtoisohjelma

Sanna Mäntysaari
Kuvaaja: Sanna Mäntysaari

Vuosi Briteissä, työkokemusta Punaisesta Rististä ja ystäviä ympäri Eurooppaa – onko tässä sinun ensi vuotesi?

British Red Cross hakee vuosittain 18–30-vuotiaita vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin vuoden ajaksi Punaisessa Ristissä tai sen yhteistyöorganisaatioissa. Vapaaehtoistyöt alkavat Briteissä syyskuun alussa ja paluu Suomeen tapahtuu seuraavan vuoden elokuun lopussa. Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiri toimii lähettävänä tahona ja huolehtii hakuprosessista Suomen päässä.

British Red Cross vastaa vapaaehtoisten matka-, majoitus- sekä ruokakuluista koko vuoden ajan. Lisäksi vapaaehtoiset saavat pientä taskurahaa muihin menoihin. Britannian Punaisen Ristin vapaaehtoisohjelma International Youth Volunteering Programme (IYVP) toteutetaan Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta.

Hakijoiden tulee olla ulospäinsuuntautuvia ja projektiin sitoutuvia nuoria. Aikaisempi kokemus Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnasta on hyödyksi, mutta myös muissa järjestöissä vapaaehtoistyötä tehneet nuoret voivat hakea. Tiettyä koulutusta tai osaamista ei vaadita, vaan vapaaehtoiset perehdytetään omaan työtehtäväänsä vuoden alussa. Lue tarkemmin työtehtävistä erillisestä liitteestä sivun alalaidasta.

Haluatko mukaan? Seuraa ilmoittelua tällä sivulla, haku on auki vuosittain joulukuun lopulta helmikuun alkuun.

Vapaaehtoiseksi haetaan hakuaikana lähettämällä englanninkielinen, vapaamuotoinen hakemus ja englanninkielinen ansioluettelo SPR Hämeen piiriin nuorisotoiminnan suunnittelijalle. Sopivat hakijat haastatellaan maaliskuun alussa Tampereella tai Skypen välityksellä.

 

Aiempien EVS-vapaaehtoisten kokemuksista voit lukea Henry goes live -blogista  www.punaisenristinblogi.com.

Lisätietoja:
Heini Lumio
Nuorisotoiminnan suunnittelija
Suomen Punainen Risti, Hämeen piiri
heini.lumio@redcross.fi

040 1358 717
Facebook: Heini Lumio Punainen Risti