Hyvä Joulumieli -lipaskeräys Jyväskylän keskustassa 12.12.2017

Hanna Linnakko
Kuvaaja: Hanna Linnakko

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto järjestää Hyvä Joulumieli -lipaskeräyksen Jyväskylän keskustassa  maanantaina 12.12.2017 kello 10-17.00. Keräyskeskus sijaitsee Punaisen Ristin Jyväskylän osaston tiloissa osoitteessa Sammonkatu 4. Kerääjillä tulee olla kuvallinen henkilötodistus ja lämmin sään mukainen vaatetus. Keräyskeskuksesta saa keräysliivin, kerääjätunnuksen ja keräyslippaan. Keräyskeskuksessa kerääjille tarjotaan lämmintä glögiä.

Hyvä Joulumieli -keräys on vuosittainen keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.

Vuosi 2016 on Hyvä Joulumieli -keräyksen 20. juhlavuosi. Keräys alkoi perjantaina 25.11.2016 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tämän vuoden keräystavoite on 2 100 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 30 000 perheelle. Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo lähes 200 000 perhettä.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville vähävaraisille lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi hakea. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja -osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa. Punaisen Ristin Jyväskylän osasto jakaa alueelleen 170 lahjakorttia vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille. Lisäksi Jyväskylän kaupungissa Hyvä Joulumieli -lahjakortteja jakavat myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset sekä toiset Punaisen Ristin paikallisosastot.

Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin. Vuonna 2016 lahjakortilla voi ostaa ruokatarvikkeita kaikista S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä sekä K-ruokakaupoista.

Hyvä Joulumieli -kerääjäksi voi ilmoittautua la 10.12. mennessä keräysjohtaja Ritva Salomaalle puh. 0400-544 575 tai ritva.salomaa@gmail.com