Marraskuu 2016

Irene Kiviaho
Kuvaaja: Irene Kiviaho
"Puikonpyörittäjien neuleita"
Pertti Flinck
Kuvaaja: Pertti Flinck
"Puikonpyörittäjät Tampurissa torstasin"

Joululahjavinkkejä

Huh, huh. Pari kolme viikkoa olen hinnoitellut Tampurin vapaaehtoisryhmän, Puikonpyörittäjien, neuleita. Hinnoittelu on aina yhtä vaikeaa. Pitäisi huomioida langan hinta, menekki ja ennen kaikkea tekijän panos neulomiseen. Ei ihan helppoa. Olen tarkistanut, mitä käsin neulotut villasukat maksavat Tori. FI:ssä tai Huutonetissä. Olen myös seurannut nettikeskustelua aiheesta ja löytänyt monta mielenkiintoista mielipidettä. Marraskuun lopulla sitten selviää, kuinka hyvin olen onnistunut hinnoittelussa.
Olemme ensi kertaa mukana Suomen Kädentaidot 2016 -messuilla 18.–20.11. Parina viime vuonna olemme olleet Tampereen joulutorilla, mutta tänä vuonna lähdimme kokeilemaan jotain uutta. Nyt ollaan ammattilaisten ja harrastajien kanssa huikeilla messuilla kolmen päivän ajan.
Koko syksyn ahkerat kädet ovat pyöritelleen puikkoja ja mitä upeampia neuleita on syntynyt: sukkia, lapasia, myssyjä, kaulaliinoja, pehmoleluja. Luulisi niistä löytyvän lämminhenkisiä joululahjoja rakkaille annettavaksi. Näissä tuotteissa on myös toinenkin lämmin ajatus - tuotto menee Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoistoimintaan. Siispä kipin kapin messuille ensi viikonloppuna. Ja jos et ehdi tuolloin, tervetuloa messujen jälkeen Tampuriin neuleostoksille. Uskon, että tuotteita on vielä tarjolla.
Niin, ja kiitos vapaaehtoisille neulojille ja hinnoitteluavulle. Kiitos myös näin ennakkoon roudareille, osaston pystyttäjille sekä messuesittelijöille.

Irene
Tampurin toiminnanohjaaja