Oulu-Lappi Terveyspisteiden vapaaehtoisten koulutuspäivät

Pirkko-Liisa Laitinen
Kuvaaja: Pirkko-Liisa Laitinen
"Terveyspiste vapaaehtoisia"
Pirkko-Liisa Laitinen
Kuvaaja: Pirkko-Liisa Laitinen
"Terveyspiste vapaaehtoisia"

Syyskuussa vietitettiin jo kolmatta kertaa perinteeksi muodostuneita alueellisia Oulu- Lappi Terveyspistepäiviä. Koulutuspäivät pidettiin Oulun piirin alueen Hietalinnassa Nallikarin läheisyydessä.

Päivien luennot olivat vapaaehtoisten ehdottamia aiheita. Muistisairaudet ja muistisairauksista kärsivän ihmisen kohtaamisesta kävi puhumassa Maarit Lampela Oulun muistiluotsista. Hänen valoisa ja tunnepitoinen esitys sai aikaan vapaaehtoisissa vilkasta keskustelua. Lääkkeet ja ikäihmiset oli lauantaipäivän toinen luento ja sen piti farmaseutti Hanna Leinonen. Sunnuntaina Kristiina Myllyrinne puhui terveyspisteiden uusimmista kuulumisista, sekä esitteli uuden terveyspistelaukun, joka kohtapuolin Terveyspisteisiin postitetaan. Päivien viimeinen luento koski ikäihmisten seksuaalisuutta ja siitä puhui seksuaalineuvoja Mirka Isoniemi.

Päivien anti luentojen lisäksi oli yhteiset porinatuokiot ja kuulumiset muista terveyspisteistä. Tärkeitä suhteita solmittiin ja yhteystietoja vaihdettiin. Kiitos kaikille osallistujille.