Lounais-Espoon osasto juhli 40-synttäreitä

Tunnelmallinen Kahvi-Kaisa Kivenlahden kivitalojen keskellä oli oiva juhlapaikka, kun 40 vuotta tuli täyteen. Juhlijoitakin oli lähes 40.

Maljojen kera laulettiin onnittelulaulu niin osastolle kuin pyöreitä vuosia täyttäneelle osaston puheenjohtajalle Annika Kaarnalehdolle. Hänen tervehdyksensä jälkeen Tuulikki Vilkkijärvelle ojennettiin viiri. Monien muiden tehtäviensä ohella hän perusti yli 20 vuotta sitten Apurenkaan muistisairaiden ja heidän omaistensa tueksi. Hän myös kertoi Apurenkaan toiminnasta.

Perustajajäsen Kurt Skog valotti menneisyyttä. Hänen lisäkseen kahdelle muulle perustajajäsenelle jaettiin pienet muistot. Soukkalainen runonlausuja, vapaaehtoisemme Hilkka Niiranen ilahdutti vieraita hauskalla, osin koskettavallakin runosikermällä.

Sitten oli aika etsiä pöytäseurue eri maista kotoisin olevien talojen avulla. Tutustuminen ja keskustelu kävivät heti vilkkaana.

Salaattibuffet maistui vieraille ja sen jälkeen oli uuden pöytäseurueen aika - jälleen oikeaa maata ja taloa etsien. Helpolla eivät vieraat päässeet, sillä ohjelmassa oli Punaisen Ristin historiavuosiin liittyvä visailu. Hetki todisti, että tietoiskuja tarvitaan. Toinen tehtävä oli periaatteiden kirjaaminen. Ne löytyivät yhdessä.

Palkintoja ei jaettu, vaan jokainen saattoi hyvillä mielin nauttia kakku- ja karkkibuffetista, joka olikin menestys.

Kodikas ja mukava ilta päättyi yhdessä laulettuun Red Cross Spiritiin. Sitä kannattaa laulaa useamminkin!

Lämmin kiitos vieraille ja tekijöille!

Jatkamme kohti Punaisen Ristin juhlavuotta ja uusia haasteita.

Nanna Katavisto