Kopio sisällöstä: Äkkilähtö 2016

  • Mikä tilanne sinun kotipaikkakunnallasi voisi pakottaa ihmiset lähtemään kodeistaan turvaan?
  • Tiedätkö, mitä silloin pitää tehdä?
  • Jos saisit ottaa mukaasi vain yhden esineen, mikä se olisi?

Äkkilähtö 2016 starttaa nyt. Ilmoita osastosi mukaan pian! (Ilmoittautuminen on sulkeutunut!)

Punaisen Ristin osastot valtaavat koko Suomen yläkoulut 1-7.10.2016! Äkkilähtö 2016 – valmiusharjoituksessa puhaltavat uudet tuulet! Äkkilähtö 2016 harjoitusaikaa laajennetaan viikkoon. Pääharjoituspäivä on edelleen 1.10. tai vaihtoehtoisesti osasto voi järjestää harjoituksen valitsemanaan päivänä 1-7.10.2016. Tämän muutoksen tavoitteena on saada yläkoulut paremmin mukaan. Osasto voi miettiä yhteistyökumppaniksi myös paikallista nuoriso- tai urheiluseuraa. 

Äkkilähtö 2016 -valmiusharjoitus vie nuoret ja heidän perheensä retkelle erilaiseen koulupäivään, jossa he pääsevät kokemaan, miltä tuntuu, kun kotoa joutuu lähtemään ilman varoitusta ja koulusta tulee hetkeksi koti.

Punaiselle Ristille Äkkilähtö 2016 on evakuointikeskuksen perustamisharjoitus, jossa vahvistetaan kykyämme auttaa ihmisiä evakuointitilanteessa viranomaisten tukena. Kukin osasto valitsee yhteistyökoulunsa tai muun yhteistyökumppaninsa kanssa taustatilanteeksi alueellaan mahdollisen kriisitilanteen, jonka vuoksi asukkaat jouduttaisiin evakuoimaan kodeistaan. Tällainen kriisi voi olla esimerkiksi tulva, tulipalo, pitkä sähkökatko tai vaarallisia aineita kuljettavien rekkojen törmäys.

Osastojen tehtävänä on harjoituspäivänä harjoitella valmiussuunnitelmaansa kirjattuja tehtäviä evakuointipaikan perustamisessa yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Nuorille ja heidän perheilleen osastot tekevät kouluista harjoituspäivän ajaksi evakuointikeskuksen, joissa "evakuoidut" pääsevät tutustumaan evakuointikeskuksen toimintoihin. Evakuointipaikan perustamisharjoitus voidaan toteuttaa myös karttaharjoituksena.

Näiden toimintojen lisäksi tapahtumassa järjestetään toiminnallisia varautumiseen ja valmiuteen liittyviä toimintarasteja.

Onpa osastosi suuri tai pieni, Äkkilähtö 2016 tarjoaa osastollesi mahdollisuuden saada nuoria mukaan toimintaan ja vahvistaa omaa auttamisvalmiuttanne hauskalla ja toiminnallisella tavalla! Tästä RedNet-ryhmästä löydät kaikki Äkkilähtöön liittyvät tiedot ja aineistot. Uutta tietoa lisätään jatkuvasti, joten pysy kuulolla! Osaston ilmoittautumisen yhteydessä nimeämälle yhteyshenkilölle lähetetään myös uutiskirjeitä ajankohtaisista asioista.

Onko sinulla kysyttävää? Kysymyksiisi vastaa projektipäällikkö Petra Alijärvi: petra.alijarvi@punainenristi.fi tai p. 020 701 2176.

 

Uutiset

Ei uutisia juuri nyt.