Keräys Syyrian ja Irakin sodan uhreille

Homam Azam / SARC
Kuvaaja: Homam Azam / SARC
"Punainen Risti ja Punainen Puolikuu auttavat perheitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa Syyrian sodan vuoksi. Syyrian Punaisen Puolikuun (SARC) vapaaehtoinen juttelee 7-vuotiaan pojan kanssa."

Auta Irakin ja Syyrian sotien uhreja Punaisen Ristin kautta!

Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Paetessaan he tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa avuntarve on katastrofaalinen ja kaikesta on pulaa. Tilanteen vakavuuden vuoksi Punainen Risti kerää rahaa katastrofirahastoon, josta autetaan Mosulin ja Aleppon siviilejä.

Irakin armeijan aloittama hyökkäys Mosulin miljoonakaupunkiin voi kasvattaa maan sisäisten pakolaisten määrää rajusti. Jo ennestään Irakissa on yli kolme miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja maan terveyshuolto sekä muut valtiolliset palvelut ovat murenemassa. Vakavasta humanitaarisesta kriisistä pitkään kärsinyt Irak tarvitsee nyt apua niin Mosulista pakeneville, sinne jääville sekä mahdollisten taisteluiden jälkeen kaupunkiin palaaville.

- Suomen Punainen Risti on kerännyt varoja avustustyöhönsä Syyriassa ja Irakissa jatkuvasti. Nyt kuitenkin humanitaarisen avun tarve on kasvanut valtavasti ja voidaksemme auttaa tehokkaasti, olemme päättäneet käynnistää keräyksen, sanoo Punaisen Ristin varainhankintajohtaja John Ekelund

Keräykseen voi osallistua myös Kouvolassa

Irakin ja Syyrian sotien uhreja voit auttaa lahjoittamalla suoraan Katastrofirahastoon:

  • Nordean tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite: 5319
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 € / tekstiviesti)
  • Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm)
  • Verkossa osoitteessa punainenristi.fi/lahjoita/katastrofiraha

Lue lisää Punaisen Ristin avusta sekä Syyrian ja Irakin tilanteesta täältä.

APUA SINUN AVULLASI. KIITOS.