Keräys Syyrian ja Irakin sodan uhreille käynnistetty myös Turussa

Homam Azam / SARC
Kuvaaja: Homam Azam / SARC
"Punainen Risti ja Punainen Puolikuu auttavat perheitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa Syyrian sodan vuoksi. Syyrian Punaisen Puolikuun (SARC) vapaaehtoinen juttelee 7-vuotiaan pojan kanssa."

Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Paetessaan he tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa avuntarve on katastrofaalinen ja kaikesta on pulaa.

Tilanteen vakavuuden vuoksi Punainen Risti kerää rahaa katastrofirahastoon, josta autetaan Mosulin ja Aleppon siviilejä.

–  Suomen Punainen Risti on kerännyt varoja avustustyöhönsä Syyriassa ja Irakissa jatkuvasti. Nyt kuitenkin humanitaarisen avun tarve on kasvanut valtavasti ja voidaksemme auttaa tehokkaasti, olemme päättäneet käynnistää keräyksen, sanoo Punaisen Ristin varainhankintajohtaja John Ekelund.

Keräyskeskus auki myös Turussa

SPR Varsinais-Suomen piiri on avannut tänään perjantaina 21.10.2016 keräyskeskuksen piirin Palvelupisteessä (os. Kristiinankatu 10, Turku). Keräyskeskus on avoinna arkisin klo 10-16.

Keräykseen voi osallistuja lipaskerääjänä noutamalla keräyslippaan keräyskeskuksesta ja keräämällä haluamansa ajan. Lipasta noudettaessa mukaan tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Irakin ja Syyrian sotien uhreja voi autaa myös lahjoittamalla suoraan Katastrofirahastoon:

  • Nordean tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite: 5319
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 € / tekstiviesti)
  • Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm)
  • Verkossa osoitteessa punainenristi.fi/lahjoita/katastrofiraha

Lue lisää Punaisen Ristin avusta sekä Syyrian ja Irakin tilanteesta täältä.

APUA SINUN AVULLASI. KIITOS.