Kuopiossa on kursseja uusille ystäville, seksuaaliterveyden vapaaehtoisille ja humanitaarisesta oikeudesta kiinnostuneille

"Lupa välittää -kampanjan kuva"
"Humanitaarinen oikeus kuuluu kaikille"

Tulisitko ystäväksi kuopiolaiselle, joka kaipaa itselleen ystävää? Voisit olla hyvä kuuntelija, reipas ulkoilukaveri, sosiaalinen yhdessä puuhailija tai iloinen lehdenlukija. Lähtisitkö kaveriksi metsälenkille, ostoksille tai museoon? Kuopiossa on tällä hetkellä useita kymmeniä ystävää kaipaavia ihmisiä. Kaikki olemme erilaisia ja kutenkin samanlaisia, siksi myös sinä voisit olla Punaisen Ristin ystävä.

Nyt on mainio tilaisuus tulla ilmaiselle kurssille: Tule mukaan ystävätoiminnan kurssille pe-illalla ja la-päivänä 21.-22.10.2016, ilmoittautumiset viimeistään 17.10. Punaisen Ristin ystäväksi voit ilmoittautua jatkuvasti myös syyskuusta toukokuuhun keskiviikkoisin klo 15-18 ystäväpalvelun päivystyksessä Puijonkatu 9.

Löytyisikö sinusta rohkeutta kertoa seksuaaliterveydestä esimerkiksi kesän festareilla tai kouluissa? Kurssin käyneet voivat toimia myös Pluspisteen vapaaehtoisina. HIV- ja seksuaaliterveystyön kurssi 29.-30.10. Cumulus-hotellissa Kuopiossa. Ilmoittauduthan 13.10. mennessä, sillä kurssilaiset saavat ennakkotehtävän. Kurssi on Punaisen Ristin jäsenille ilmainen. Ohessa kurssitiedot myös liitteenä.

Mitä minä voin tehdä tämän maailman julmuuksien äärellä? Miksi kaikki eivät noudata sodan oikeussääntöjä? Mitä tarkoittaa humanitaarinen oikeus? Koulutuspäivässä kuullaan myös SPR-delegaatti Kari Vanamon kokemuksista. Tule kuulemaan ja pohtimaan yhdessä humanitaarisen oikeuden peruskurssille la-su 5.-6.11.2016, ilmoittauduthan ke 26.10. Ohessa kurssitiedot myös liitteenä.

Kurssin käyneiden kesken voidaan aktivoida humanitaarisen oikeuden ryhmän toimintaa Kuopiossa. Aiemmin on järjestetty muun muassa Elävää kirjastoa, pystytetty pakolaisteltta ja esitetty valokuvanäyttelyssä Punaisen Ristin pakolaistyön vuosikymmeniä.

Kootusti kurssien ja koulutusten linkit lisätietoihin ja ilmoittautumisiin. Oletko jo Punaisen Ristin jäsen ja tiedätkö mitä kaikki jäsenetuja on olemassa? Jäsenyys -sivulta löytyy tarpeelliset linkit, myös liittymiseen.