Äkkilähtö, Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus Kuokkalan koululla 1.10.2016

Anna Snickars
Kuvaaja: Anna Snickars
"Punaisen Ristin edellinen valtakunnallinen valmiusharjoitus, Sydäntalvi järjestettiin 16.2.2013. Harjoituksessa mm. vapaaehtoiset auttoivat ihmisiä evakuointikeskukseen. "

Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen Äkkilähtö - valmiusharjoituksen 1.-7.10.2016 välisenä aikana. Äkkilähtö 2016 on Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, jossa vahvistetaan koulujen ja yläkouluikäisten nuorten kriisivalmiutta. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen kanssa.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat kotimaassa onnettomuuksiin ja muihin kriisitilanteisiin joutuneita ihmisiä. Punainen Risti on auttanut viranomaisia Jyvässeudulla mm. tulipalotilanteissa, kadonneen henkilön etsinnöissä sekä evakuoinneissa viime vuosina.

Punaisen Ristin Jyväskylän ja Kuokkalan osastot järjestävät Äkkilähtö -harjoituksen 1.10.2016 kello 12-15 Kuokkalan koululla (Liitukuja 4), osallistujina ovat Kuokkalan koulun oppilaita ja heidän perheensä. Paikalle odotetaan noin 40-50 henkeä.

Perheet ilmoittautuvat tullessaan ilmoittautumispisteelle. Myös poistuessa tulee ilmoittaa poislähdöstä.

Päivän aikana järjestetään toiminnallisia rastipisteitä, joita on kolme:

  • Ensiapu  
  • Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa  
  • Kriisikeskus Mobile, henkinen tuki

Pisteillä ollaan n. 20 minuuttia ja niiden jälkeen on mehu/kahvi ja leipätarjoilu. Harjoituksen lopuksi järjestetään myös loppuinfo.

Lisäksi paikalla on Punaisen Ristin toiminnan esittelyä. Mahdollisesti myös Keski-Suomen pelastuslaitoksen paloauto miehistöineen tulee paikalle esittäytymään.

Lisätietoja:  Tiedottaja Marko Tervo, 040-754 0038