Kemijärvellä jälleen huipputulos Nälkäpäiväkeräyksessä

Punaisen Ristin 15. - 17. syyskuuta järjestämä Nälkäpäivä-keräys sujui Kemijärvellä hyvin. Keräys tuotti 2708,05 euroa, mikä on 200 euroa enemmän kuin viime vuonna. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä keskustan alueella, ja lisäksi lauantaina myytiin hernekeittoa S-market Uiton edustalla. Keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 32 vapaaehtoista, eli myös vapaaehtoisten määrä oli viime vuodesta lisääntynyt usealla.

– Saimme tänä syksynä jälleen mukaan uusia innokkaita kerääjiä. Lisäksi joukko reippaita Hillatien koulun oppilaita keräsi perjantaipäivänä ja yhteistyökumppanimme S-market Uitto lahjoitti anteliaasti ainekset hernekeittoon, kertoo Kemijärven osaston keräysjohtaja Maire Martin. Hernekeittoa valmistettiin tänä vuonna suuren kysynnän vuoksi vieläkin aiempaa enemmän ja se kaikki myytiin. Hernekeiton myyntipaikka oli nyt aivan uusi S-marketin muutettua talvella uusiin tiloihin.

Kerätyt varat menevät Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta ne käytetään katastrofiapuun ja kehitysyhteistyöhön ulkomailla, sekä äkillisten onnettomuuksien uhrien auttamiseen Suomessa. Keräysvaroja ei ole ennalta sidottu tiettyihin avustuskohteisiin jotta niillä voidaan auttaa nopeasti hädän hetkellä. Nälkäpäivä järjestettiin nyt jo 36. kerran.

Kemijärvellä kerätyillä varoilla saa ostettua katastrofialueelle esimerkiksi 200 hyttysverkkoa, 110 vesikanisteria, 2 polkupyörää ja 60 vapaaehtoisen etsijän koulutuksen. Punaisen Ristin Kemijärven osasto kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja kerääjiä, S-market Uittoa, Kemijärven ruokapalvelua tilojen ja astioiden lainasta sekä kaikkia järjestelyihin osallistuneita vapaaehtoisia.