Kuulumisia EA3 kurssilta 18-21.8.2016

Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Valmiina pelastautumaan"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Meressä"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Vähän varusteita kurssille..."
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Olympialaisten neppisrasti"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Historian havinaa"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Harjoitus menossa"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Harjoitus menossa"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Ryhmien itsesuunnittelemia harjoituksia käynnissä"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Dream team"

Kokoonnuimme Kokkolan vierasvenesatamaan torstaina puoleltapäivin, ja läksimme siitä Meripelastusseuran aluksella tänne Tankariin. Meitä oli 14 kurssilaista ja kaksi kouluttajaa. Osa kouluttajista oli mennyt jo keskiviikkona rakentamaan kurssia, ja vieneet suurimman osan tavaroista kurssipaikalle. Sää suosi matkantekoa, ja aluksen kannella oli mukava katsella maisemia. Sen verran kuitenkin oli aallokkoa, että osa meistä tiesi varsin hyvin matkustavansa veneessä...

Perillä meitä odottivat muut kouluttajat, jotka toivottivat tervetulleiksi "kolmoselle". Taven saarikierros sisälsi saaren historiaa ja muistoja menneiden vuosikymmenten varrelta. Ryhmäjaon jälkeen saimme tehtäväksemme ryhmätehtävät, joiden työstöminen alkoikin välittömästi. Meidän harjoituksessa harjoiteltiin Time out- tyyppistä toimintatapaa.

Ja kuten ajankohtaan kuuluu, oli myös Tankarissa omat olympialaiset. Lajeina olivat saappaanheitto, kiven työntö, neppis automatolla, vedenkanto rikkinäisillä mukeilla,keihäänheitto ja vaateketjun rakennus. Tämän jälkeen oltiinkin valmista kauraa saunaan.

Perjantaina opiskeltiin triagea, siirtovälineitä sekä toteutimme erilaisia harjoituksia, joita ryhmät 1 ja 2 olivat suunnitelleet omana ryhmätyönään. Päivällisen jälkeen pääsimme Meripelastuksen järjestämälle vesiaiheiselle oppitunnille. Kokeilimme pelastuspuvun käyttöä ihan oikeasti meressä. Muutamamasta vesivahingosta ja kastumisesta huolimatta kaikilla oli todella kivaa. Ja sitten taas saunottiin.

Lauantai oli loppuharjoituspäivä. Aamulla opiskelimme henkistä tukea ja puolem päivän jälkeen jysähti. Siispä loppuharjoitukseen evakuoimaan autettavia aluksesta ja rakentamaan hoitopaikka rantaan tuoduille autettaville. Luppuharjoituksesta päästyämme jatkettiin ryhmien 3 ja 4 suunnittelemilla harjoituksilla.

Lauantaina ennen iltapalaa meitä hemmoteltiin kutsulla coctailtilaisuuteen L<3ve boat-laivalle. Tosin syömisestä ei meinannut tulla mitään, kun ei tahtonut pokka pitää.

Sunnuntain valjettua aloitettiin tekemään harjoitusta Meripelastusseuran porukalle. Mallia otettiin eilisestä loppuharjoituksesta vähän keventäen. Hyvin siitäkin harjoituksesta selvittiin ja yhteistyö syveni entisestään kahden järjestön välillä. Lopuksi jäljelle jäi varustehuolto sekä leirin lopetus.

Viimeiselle venematkalle vielä tämän hyvin hitsaantuneen porukan kanssa ja sitten kohti kotia ja siviilielämää. Kurssin whatsupp-viestittelystä päätellen ystävyyssuhteita on solmitty yli järjestörajojen, sekä paluu siviiliin oli enemmän tai vähemmän "järkytys" :)

 

Teksti kirjoitettu toimittajaryhmän tekstien pohjalta mukaellen. -Janne-