Opinto- ja virkistysmatka Sonkajärveltä Kangasalle ja Tampereelle

Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"SPR:n logistiikkakeskuksessa Kalkussa"
"Opintomatkalaiset Jalmarin kammarissa"
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Vapaaehtoistyön yhteyshenkilö Kirsi-Leena Jaatinen esittelee Jalmarin Kotoa ja ystävätoimintaa"

Elokuisena viikonloppuna joukko Punaisen Ristin Sonkajärven osaston aktiivitoimijoita teki antoisan ja hauskan opinto- ja virkistysmatkan Hämeeseen. Tampereella käyntikohteena oli Kalkun logistiikkakeskus, jossa näkemämme ja ihanan oppaamme kertoman perusteella saimme aavistuksen siitä tavaramäärästä ja moninaisuudesta, jota SPR hankkii, käsittelee ja toimittaa sekä Suomeen että ympäri maailmaa, välillä hyvinkin kireesti.

Punaisen Ristin toimintaan Kangasalla tutustuimme vierailemalla Jalmarin Kodossa, jossa kahvittelun lomassa vapaaehtoistyön yhteyshenkilö Kirsi-Leena Jaatinen esitteli sekä Kotoa ja sen toimintaperiaatteita että muuta ystävätoimintaa ja kirpputoritoimintaa.

Illalla olimme SPR Kangasalan osaston vieraina rantasaunalla Kuhmalahdessa, missä ohjelmassa oli musiikkia, saunomista, uintia, ruokailua ja ennen kaikkea seurustelua Kangasalan vapaaehtoisten kanssa. Uusia pieniä ideoita omaan toimintaansa sai varmaan jokainen.

Majoituspaikkana Kangasalla oli Kuntoutuskeskus Apila ja matkat taittuivat mukavasti ja turvallisesti Jouni Holopaisen kuljettamalla Henkilökuljetus Rissanen Oy:n pikkubussilla.