Monikulttuurisuus Joutsan seudulla

 

 

Joutsan ja Luhangan kunnat ovat tehneet päätöksen vastaanottaa turvapaikan hakijoita kumpikin 20 kuntapaikan verran. On siis odotettavissa että Joutsan seudulle tulee uusia asukkaita, joiden arkielämä ja kulttuuri on hyvinkin erilaista kun meillä.  Kunta huolehtii omista velvollisuuksistaan. Sen lisäksi olisi tärkeää, että paikkakunnalta löytyisi henkilöitä jotka ovat kiinnostuneita helpottamaan ulkomailta tulevien suomalaiseen arkeen sopeutumista ja paikkakuntalaisiin tutustumista.

 

Suomen Punainen Risti on halukas tukemaan paikkakuntalaisten ja uusien asukkaiden yhteiselon sujumista jakamalla tietoa ja olemalla tukena ystävätoiminnassa.

Ystävätoiminta alkoi hienosti  paikkakunnalla vastaanottokeskuksen toimiessa. Jatkoksi tälle haetaan nyt kokonaisia perheitä ystäviksi paikkakunnalle muuttaville perheille. SPR Joutsan osasto on järjestämässä kolmipäiväistä tietopakettia ystäväperheiksi haluaville. Perheestä riittää yksi aikuinen osallistuja. Jos on jo käynyt Tulijalle Tueksi- tai Ystävätoiminnan kurssin, riittää kun henkilö osallistuu vain kahden päivän osuuteen. Ensimmäinen kurssi-iltapäivä on tarkoitettu aivan uusille asiasta kiinnostuneille.

 

Monikulttuurisuus on parhaimmillaan vastavuoroista: saan olla kertomassa suomalaisesta tavasta tehdä asioita ja opin maahanmuuttajilta heidän tapojaan ja kulttuuriaan.

 

SPR Joutsan osasto

Marja Sokkanen, puheenjohtaja"