Omaishoitajien tukitoiminta

Siina Lepola
Kuvaaja: Siina Lepola
"Omaishoitajat virkistäytyvät hyvässä seurassa"
Kari Pullinen
Kuvaaja: Kari Pullinen
"Omaishoitajamiesten hyvinvointipäivät Nynäsissä toukokuussa 2016"

Omaishoitajien tukitoiminta

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena olet tärkeä osa omaishoitajan arkea. Järjestämäsi ryhmätapaaminen tai virkistävä retki voi olla kuukauden odotetuin tapahtuma. Koulutuksissa ja luennoilla omaishoitajat saavat tärkeää tietoa ja voimavaroja jaksamiseensa.

Vapaaehtoisena pääset osaksi omaishoitajien arkea ja mahdollistat omaishoitajille muiden samassa elämäntilanteessa olevien tapaamisen. Vertaistuki auttaa jaksamaan.

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena

  • Suunnittelet ja toteutat omaishoitajille koulutuksia, hyvinvointiin liittyviä kursseja, virkistystilaisuuksia ja retkiä
  • Toimit pareittain tai pienryhmässä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa
  • Vaikutat toiminnan sisältöön
  • Saat tukea aluetyöntekijältä sekä koulutusta ja ohjausta

Nämä sivut ovat sinulle avuksi toimiessasi omaishoitajien tukena. Täältä löydät tietoa kouluttautumismahdollisuuksistasi, ideoita ryhmätapaamisiin, hyödyllistä materiaalia sekä esimerkiksi tietoa oppilaitosyhteistyöstä. Lisää materiaalia löydät vasemmalla olevan linkkivalikon kautta. Toiminnan valtakunnalliset sivut löydät osoitteesta www.omaishoito.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan!

Riina Ahonen
sosiaalipalvelusuunnittelija
p.040-860 1396 tai riina.ahonen@redcross.fi

 

Osastossani ei ole vielä toimintaa omaishoitajille.

  • Omaishoitajien tukitoiminnan aluetyöntekijät auttavat toiminnan aloittamisessa HUP:in, Satakunnan, Varsinais-Suomen, Länsi-Suomen, Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen piirien alueilla. Ota yhteyttä oman alueesi aluetyöntekijään.
  • Onko sinulla ideoita omaishoitajien tukitoimintaan? Ole yhteydessä aluetyöntekijään ja ole apuna toiminnan suunnittelussa!