KESÄJUHLA AAVARANNASSA

Vappurieha muuttui kesäjuhlaksi ja mukava niin. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina osastomme vapaaehtoiset järjestivät tapahtuman Aavrannan grillikodan ympäristössä niin lähes 300 asukkaalle kuin muillekin vapaaehtoisille.
Räiskäleet katosivat taas nopeasti aivankuin Talviriehassakin. Kolmen tunnin paistourakka kannatti.
Fazer lahjoitti pullia ja tarjolla oli mehua, keksejä ja karkkeja. Kesäpelit tarjosivat pientä puuhaa; kroketti, frisbee, sulkapallo, tikanheitto, petanque, jalkapallo; pelaajat löysivät oman lajinsa helposti. Lapset heittelivät renkaita tai pelasivat palloa.
Ruohokenttä muuttui tanssilattiaksi, kun rytmit kutsuivat osallistujia tanssimaan.
Juhla onnistui hyvin ja asukkaat saivat jotakin tekemistä. Toimettomana he turhautuvat ja päätöksen odottaminen uuvuttaa. Kiva, että saatoimme ilahdutta heitä ohjelmallisella iltapäivällä.

Juhlan jälkeen meidät vapaaehtoiset oli kutsuttu ensin päivälliselle ja asukkaiden kanssa sitä nautimme. Sitten oli vuorossa info-ja kiitoskahvit, joilla johtaja Elmin johdolla saimme katsauksen niin maahanmuuttajatilanteesta kuin keskuksenkin toiminnasta. Opimme myös irakilaisia tervehdyksiä.
Yksi maahanmuuttajakokeista oli leiponut pöydän täyteen herkkuja; kakkuja ja monenlaisia pikkuleipiä, joita nautimme kahvin kanssa.
Infossa keskustelimme erilaisita toimintavaihtoehdoista, mitä me vapaaehtoiset ja järjestöt voimme tarjota.
Kiitos isännille! Oli hyvä päivä.

Nanna Katavisto
Monikulttuurisuustoiminnan yhteyshenkilö

Jos toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä: nanna.katavisto@kolumbus.fi