Nuorten ystävätoiminta

Hanna Linnakko
Kuvaaja: Hanna Linnakko
Outi Mustonen
Kuvaaja: Outi Mustonen

Nuori nuorelle -ystävätoimintaa eli Nunu-toimintaa on Helsingin ja Uudenmaan piirin aluella tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla. Toimintamuotoina ovat hengailuillat ja kahdenkeskinen ystävätoiminta. Nuorten ystävätoiminta on päihteetöntä. Mukaan tarvitaan koko ajan uusia vapaaehtoisia.

Oletko luotettavaa ystävää vailla? Tiedätkö jonkun, joka kaipaa ystävää?

Nuori nuorelle -ystävävälitys (Nunu) mahdollistaa 18–29-vuotiaan Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisen ja 18–29-vuotiaan ystävää vailla olevan kohtaamisen. Toiminta on suunnattu ensijaisesti pääkaupunkiseudulla asuville. Ystäväparit valitaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Vapaaehtoiset on koulutettu tehtäväänsä. Yhdessä sovitaan, mitä tehdään ja minä ajankohtina tapaamiset ovat. Lähtökohtaisesti ystäväparit tapaavat puolen vuoden ajan, mutta pidempäänkin saa tietysti tavata.

Saadakseen ystävän tulee olla yhteydessä Nuori nuorelle -ystävävälitykseen päivystysaikana maanantaisin klo 17–19 puh. 0400 380 558 tai sähköpostitse stadi-nunu(at)redcross.fi.

Hengailuillat/Hang out evenings

Hengailuilloissa vietetään aikaa rennossa ilmapiirissä ilman päihteitä. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa. Illat ovat avoimia kaikille nuorille aikuisille, maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Suomenkielisiä hengailuiltoja järjestetään keväällä 2019 kerran kuussa Kampissa, Hietaniemenkatu 7B, 5krs. (Sisään pääsee Lapuankadun puolelta)

Kevään 2019 aikataulu:
Perjantaina 15.2. klo 18-21.00
Perjantaina 8.3. klo 18-21.00
Perjantaina 26.4. klo 18-21.00
Perjantaina 17.5. klo 18-21.00

Hang out evenings offer a possibility to spend time with other young adults in a relaxed and friendly atmosphere without alcohol or other intoxicants. Evenings are free of charge and open to all young adults. It's not required to sign up beforehand. Some snacks are always available.

Venue: Finnish Red Cross - Helsinki and Uusimaa district, Hietaniemenkatu 7B, 5th floor, 00100 Helsinki (Kamppi)

Nuori nuorelle -ystävätoiminnan vapaaehtoistehtävät

Ystävänä tapaat nuorta yhdessä sovitun aikataulun ja tekemisen merkeissä.

Ystävävälittäjänä vastaat päivystysaikana kaveripyyntöihin ja yhdistät vapaaehtoiset ja kaveria tarvitsevat nuoret ystäväpareiksi. Lisäksi seuraat ystäväparien etenemistä.

Ohjaajana järjestät nuorille suunnatussa ryhmässä toimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa.

Lisätietoja: Nuorisotoiminnan suunnittelija mia.niemela@redcross.fi