Ryhmätoiminta (13-29v)

spr
Kuvaaja: spr
"Helsingin ja Uudenmaan piirin nuorisojäseniä koulutuksen jälkitunnelmissa"
Muaad Hussein
Kuvaaja: Muaad Hussein
"International youth clubin kesän aloitustapahtuma Suomenlinnassa kesäkuussa 2016"

Punaisen Ristin nuorisoryhmissä nuoret (13-29v) ovat aktiivisia toimijoita, jotka pääsevät vaikuttamaan ryhmän toimintaan ja tapaamiskertojen sisältöön. Nuorisoryhmät muun muassa opettelevat ensiapua, tekevät vierailuja kiinnostaviin kohteisiin, osallistuvat ryhmäläisiä innostaviin tapahtumiin sekä suunnittelevat omia tempauksiaan tutustuen samalla Punaisen Ristin periaatteisiin ja muihin toimintamuotoihin. Nuorisoryhmään on tervetullut kuka tahansa!

Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella toimivat nuorisoryhmät:

Auttajaklubit
Punaisen Ristin nuorille maahan muuttaneille aikuisille (alle 35 v) suunnatuissa Auttajaklubeissa opitaan yhdessä ensiaputaitoja ja suomen kieltä, ja saadaan uusia kavereita! Klubikauden päätteeksi suoritetaan EA1-koulutus. Auttajaklubeja järjestetään pääkaupunkiseudulla yhteistyössä eri osastojen kanssa kaudella 2022-2023. Uusia osallistujia ja vapaaehtoisia otetaan mielellään mukaan toimintaan! Lisätietoja: tilja.kontio@redcross.fi, puh. 040 7077092. 

Tikkurilan nuorten ryhmä
Tule mukaan tai vinkkaa toiminnasta tutuille nuorille!
Lisätietoja: Hanna Höglund, hamsan1976@gmail.com , puh. 044 321 6281

Rajamäen nuorten ryhmä
Rajamäen osaston nuorisoryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19.30 Rajamäen nuorisotilalla osoitteessa: Kievarintie 14 a, 05200 Rajamäki. Ryhmään otetaan lämpimästi vastaan uudet nuoret osallistujat (pääkohderyhmänä yläasteikäiset) sekä uusia vapaaehtoisiakin mahtuu mukaan.
Lisätietoja: sanna.lampinen77@gmail.com

Rajamäen katupäivystys
Rajamäellä katupäivystys -ryhmä jatkaa toimintaansa myös keväällä 2022. Toimintaa järjestetään joka toinen viikko joko perjantaina tai lauantaina. Uusia vapaaehtoisia otetaan ilolla vastaan. 
Lisätietoja: Oskari Perholehto 040 777 3811, spr.rajamaki.katutyo(at)gmail.com

Nuorten aikuisten Kesäklubi
Kesäklubi järjestää nuorille aikuisille suunnattuja tapahtumia kesä-heinäkuun aikana, jotka ovat avoimia ja maksuttomia kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Ohjelmassa on mm. retkiä, liikuntaa, puistopiknik ja osallistuminen Helsinkipäivään. Lisätietoja: mia.niemela@punainenristi.fi

Nuorten olkkari
Virtuaalinen SPR Nuorten Olohuone (Olkkari) on Discordissa toimiva virtuaalinen kohtaamispaikka kaikille nuorille ja avoinna pääasiassa joka arki-ilta.
Lisätietoja: https://oma.punainenristi.fi/event/13658 

Nuorten digiraati
Digiraati on uusi nuorten osallisuuden ja kansalaistoiminnan vahvistamiseen tarkoitettu toimintamuoto. Pyrimme digiraadilla tavoittamaan erityisesti niitä nuoria, joiden ääni ei tule yhteiskunnassa kuuluviin heille tärkeissä asioissa. Käytännössä vaikuttaminen tapahtuu anonyymin verkkokeskustelun avulla, jossa nuoret keskustelevat ennalta määritellystä aiheesta 1-2 viikon ajan. Keskustelussa mukana on 3-6 Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka innostavat ja kannustavat nuoria oman äänen esiin tuomisessa sekä huolehtivat turvallisen tilan sääntöjen noudattamisesta. Keskustelun päätyttyä keskustelun vetäjät kirjoittavat loppulausuman eli yhteenvedon, joka viedään eteenpäin niille tahoille, joiden olisi hyvä olla tietoisia nuorten ajatuksista.
Lisätietoja: https://oma.punainenristi.fi/event/12201

Vaikuttajatiimi
Suomeen alaikäisinä yksin tulleet nuoret perustivat keväällä 2017 vaikuttajatiimin, jonka tarkoituksena on saada nuorten ääni kuuluviin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Heillä on viikoittain useita esiintymisiä ja he ovat suunnitelleet koulutussisällön viikoittaisiin tapaamisiinsa. Vaikuttajatiimi on muun muassa käynyt esittäytymässä eri tapahtumissa, järjestänyt leirin, vierailuja, keränneet aineistoa yksintulleiden tilanteesta ja suunnitelleet lausuntoja. Vaikuttajatiimin ydinryhmään kuuluu 15 nuorta ympäri Uuttamaata ja heidät voi mielellään kutsua mukaan erilaisiin tilaisuuksiin.
Yhteydenotot: nuoret.sprkeskihelsinki@gmail.com

Helsingin nuorten aikuisten kohtaamiskahvila kokoontuu tiistaisin klo 17-19 Oodin kirjastossa, nuorisotila Parvi, 1. krs. Tule mukaan tutustumaan uusiin ihmisiin tai auttamaan järjestelyissä vapaaehtoisen roolissa.
Lisätietoja: nuoret.sprkeskihelsinki@gmail.com

Vuosaaren hengailuillat tarjoavat mukavaa tekemistä ja kohtaamisia kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Hengailuillat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille 18-29-vuotiaille. Tule mukaan tutustumaan uusiin ihmisiin ja viettämään mukavaa iltaa porukalla. Iltoja järjestetään noin kerran kuukaudessa asukastalo Gabrossa. Lisätietoja: https://rednet.punainenristi.fi/node/63179

Nuorten aikuisten illat Myyrmäen nuorisotalolla tiistaisin klo 17-20. (tauolla) Toiminta on avointa kaikille. Yhteistyössä Vamos, R3 ja Vantaan nuorten turvatalo.

Nuoret kehittäjät
Ryhmässä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaista toimintaa sekä tempauksia. Mukaan voi tulla milloin vain alla olevan linkin kautta.
https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/9232

Ilmastovaikuttajat
Ilmastovaikuttajien mukana pääset vaikuttamaan ilmastoasioihin ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia sekä kampanjoita. Ryhmään voi tulla mukaan kaiken ikäisiä henkilöitä. Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa sähköisesti.
Lisätietoja: https://www.facebook.com/SPRilmastovaikuttajat/

Suomenlinnan humanitaarisen oikeuden ryhmä HumO (18v ->)
Humo levittää tietoa sodan oikeussäännöistä järjestämällä kursseja, seminaareja, kulttuuritapahtumia ja kaikenlaista aiheeseen liittyvää toimintaa. Ryhmä ottaa mielellään mukaan uusia vapaaehtoisia. HumO kokoontuu noin joka toinen kuukausi.
Yhteydenotot: humanitaarinenoikeus.hki@gmail.com

 

Mikäli sinua läheltä ei löydy sopivaa nuorisoryhmää, niin muistathan että alueella voi olla myös monenlaista muuta nuorisotoimintaa tai voit olla mukana perustamassa uutta ryhmää!
Halutessasi voit ottaa yhteyttä piirin nuorisotoiminnan suunnittelijaan ja kysyä lisää: mia.niemela@redcross.fi

LiiteKoko
PDF icon Nuorisoryhmäopas6.57 MB