Ryhmätoiminta (13-29v)

spr
Kuvaaja: spr
"Helsingin ja Uudenmaan piirin nuorisojäseniä koulutuksen jälkitunnelmissa"
Muaad Hussein
Kuvaaja: Muaad Hussein
"International youth clubin kesän aloitustapahtuma Suomenlinnassa kesäkuussa 2016"

Punaisen Ristin nuorisoryhmissä nuoret (13-29v) ovat aktiivisia toimijoita, jotka pääsevät vaikuttamaan ryhmän toimintaan ja tapaamiskertojen sisältöön. Nuorisoryhmät muun muassa opettelevat ensiapua, tekevät vierailuja kiinnostaviin kohteisiin, osallistuvat ryhmäläisiä innostaviin tapahtumiin sekä suunnittelevat omia tempauksiaan tutustuen samalla Punaisen Ristin periaatteisiin ja muihin toimintamuotoihin. Nuorisoryhmään on tervetullut kuka tahansa!

Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella toimivat nuorisoryhmät:

(HUOM! Osa ryhmistä on vielä koronatauolla)

Aalto Red Cross Students
Erityisesti Aalto yliopiston opiskelijoille suunnattu toimintaryhmä. Myös muut opiskelijat tai vastavalmistuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.
Yhteydenotot: vesavahermaa@gmail.com

Auttajaklubi Itä-Helsingissä
Ensiapupainoitteista ryhmätoimintaa erityisesti monikulttuurisille nuorille. Toimintaa järjestetään yhteistyössä Herttoniemen ja Itä-Helsingin osastojen kanssa.
Lisätietoja: maria.koskijoki@punainenristi.fi 

Tikkurilan nuorten ryhmä
Tule mukaan tai vinkkaa toiminnasta tutuille nuorille!
Lisätietoja: heidi.sprtikkurila@gmail.com

Rajamäen nuorten ryhmä
Rajamäen osaston nuorisoryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19.30 Rajamäen nuorisotilalla osoitteessa: Kievarintie 14 a, 05200 Rajamäki. Ryhmään otetaan lämpimästi vastaan uudet nuoret osallistujat (pääkohderyhmänä yläasteikäiset) sekä uusia vapaaehtoisiakin mahtuu mukaan.
Lisätietoja: sanna.lampinen77@gmail.com

Rajamäen katupäivystys
Rajamäellä katupäivystys -ryhmä jatkaa toimintaansa myös keväällä 2022. Toimintaa järjestetään joka toinen viikko joko perjantaina tai lauantaina. Uusia vapaaehtoisia otetaan ilolla vastaan. 
Lisätietoja: sanna.lampinen77@gmail.com

Youth(minded) First Aid Group (In Finnish below)

When: meets on Tuesdays at 5:30-7:00 PM
Where: Hietaniemenkatu 7b, 5th floor, 00100 Helsinki (entrance Lapuankatu 6).

No First Aid experience is needed beforehand! Our goal is to practice first aid skills together. We speak both English and Finnish.

Nuorten(mielisten) ensiapuryhmä

Kokoontuu tiistaisin klo 17:30-19:00 osoitteessa Hietaniemenkatu 7b, 5. kerros, 00100 Helsinki (Käynti Lapuankadun puolelta).

Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen. Harjoittelemme ensiaputaitoja yhdessä. Puhumme englantia ja suomea.

Contact | Ota yhteyttä
Renae Desrochers: Rmdesrochers@gmail.com, Whatsapp: +1250 819 2045
Mia Salomäki: Whatsapp: 050 407 3607

 

Vaikuttajatiimi
Suomeen alaikäisinä yksin tulleet nuoret perustivat keväällä 2017 vaikuttajatiimin, jonka tarkoituksena on saada nuorten ääni kuuluviin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Heillä on viikoittain useita esiintymisiä ja he ovat suunnitelleet koulutussisällön viikoittaisiin tapaamisiinsa. Vaikuttajatiimi on muun muassa käynyt esittäytymässä eri tapahtumissa, järjestänyt leirin, vierailuja, keränneet aineistoa yksintulleiden tilanteesta ja suunnitelleet lausuntoja. Vaikuttajatiimin ydinryhmään kuuluu 15 nuorta ympäri Uuttamaata ja heidät voi mielellään kutsua mukaan erilaisiin tilaisuuksiin.
Yhteydenotot: maria.koskijoki@redcross.fi

Nuorten aikuisten kohtaamiskahvilat
Tule mukaan kohtaamiskahviloihin tutustumaan uusiin ihmisiin tai auttamaan järjestelyissä vapaaehtoisen roolissa!

Helsingin kohtaamiskahvila kokoontuu tiistaisin klo 17-19 Oodin kirjastossa, nuorisotila Parvi, 1. krs.
Lisätietoja: nuoret.sprkeskihelsinki@gmail.com

Espoon kohtaamiskahvila kokoontuu tiistaisin klo 17-19 Leppävaarassa Raitin Pysäkillä. Voit tulla mukaan toimintaan ilmestymällä paikalle kahvilan ollessa auki tai voit kysellä lisätietoja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen maria.koskijoki@punainenristi.fi (TAUOLLA)

Nuorten aikuisten illat Myyrmäen nuorisotalolla tiistaisin klo 17-20. Toiminta alkaa 11.8.2020 ja mukaan voi tulla yhdelle kerralle tai joka kerta. Toiminta on avointa kaikille. Yhteistyössä Vamos, R3 ja Vantaan nuorten turvatalo.

Nuoret kehittäjät
Ryhmässä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaista toimintaa sekä tempauksia. Mukaan voi tulla milloin vain alla olevan linkin kautta.
https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/9232

Ilmastovaikuttajat
Ilmastovaikuttajien mukana pääset vaikuttamaan ilmastoasioihin ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia sekä kampanjoita. Ryhmään voi tulla mukaan kaiken ikäisiä henkilöitä. Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa sähköisesti.
Lisätietoja: https://www.facebook.com/SPRilmastovaikuttajat/

Suomenlinnan humanitaarisen oikeuden ryhmä HumO (18v ->)
Humo levittää tietoa sodan oikeussäännöistä järjestämällä kursseja, seminaareja, kulttuuritapahtumia ja kaikenlaista aiheeseen liittyvää toimintaa. Ryhmä ottaa mielellään mukaan uusia vapaaehtoisia. HumO kokoontuu noin joka toinen kuukausi.
Yhteydenotot: humanitaarinenoikeus.hki@gmail.com
 

Mikäli sinua läheltä ei löydy sopivaa nuorisoryhmää, niin muistathan että alueella voi olla myös monenlaista muuta nuorisotoimintaa tai voit olla mukana perustamassa uutta ryhmää!
Halutessasi voit ottaa yhteyttä piirin nuorisotoiminnan suunnittelijaan ja kysyä lisää: mia.niemela@redcross.fi

LiiteKoko
PDF icon Nuorisoryhmäopas6.57 MB