Punaisen Ristin viikon tunnelmia

Viikolla 19 vietettiin Punaisen Ristin viikkoa ja perinteisesti tapahtumia oli myös Toijalan osaston toiminta-alueella.

Tiistaina 10.5. osastoillassa tarjottiin aktiivitoimijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille ensiaputietoutta. Paikalla oli 10 innokasta uuden oppijaa, jotka saivat tietoa yleisimpien ensiapua vaativien tapaturmien oikeaoppisesta toiminnasta.
Opiskelun lomassa juotiin pullakahvit ja keskusteltiin yleisesti ensiavusta ja erilaisista vaaratilanteista.
Monella paikalla olleella oli omakohtaisia kokemuksia joistain sairauskohtauksista ja se oli ollut myös kimmokkeena oppien saamiselle.
Yhtenä illan tarkoituksena oli madaltaa kynnystä mennä tilanteeseen ja hälyttää apua. Siinä koettiin onnistuneen.

Lauantaina 14.5. olimme S-marketin aulassa esittelemässä ensiaputarvikkeita ja samalla jakamassa tietoutta jokamiehen ensiaputaidoista.
Ohikulkijat pysähtyivät kuka ostamaan arvan, kuka täyttämään arvontalipukkeen, mutta yhtä kaikki asia sai ansaitsemansa huomion.

Viikon yleisöllisesti suurin kohokohta lieni kuitenkin vierailu Toijalan Yhteiskoululle perjantaina 13.5. Jopo-luokan oppilaille oli liikuntasalissa lavastettu erilaisia tapaturmarasteja ja lisäksi keskusteltiin auttamistilanteista ja etsittiin omaa ja kaverin pulssia.
Tapahtuma oli kaikin puolin positiivinen kokemus - yhteistoimintaa hyvässä hengessä.

Viikon tapahtumissa oli apua alueellisesta osastojen välisestä yhteistyöstä, jota ennen kaikkea ensiaputoiminnassa on alueella ollut jo pitkään. Apuja tapahtumiin ja järjestelyihin saimme nimitttäin Viialan ja Valkeakosken osastojen ensiapuryhmistä - kiitos avusta!