Michael Jacksonista paperittomien terveydenhoitoon - tunnelmia Punaisen Ristin viikolta

Pauliina Pensikkala
Kuvaaja: Pauliina Pensikkala
"Ajmal Parsa bändeineen tunnelmoi afganistanilaisella musiikilla Vimmassa järjestyssä konsertisssa."
Pauliina Pensikkala
Kuvaaja: Pauliina Pensikkala
"Maija ja Nadir Aflatunin hieno tulkinta Michael Jacksonin biisistä "Black or white" sai yleisön innostuneisiin tunnelmiin."
Pauliina Pensikkala
Kuvaaja: Pauliina Pensikkala
"Mea Karvonen ja Mitra Matouf hurmasivat upeilla äänillään. "
Monika Bakhtadze
Kuvaaja: Monika Bakhtadze
"Vapaaehtoiset keräsivät konsertissa varoja katastrofirahastoon."
Pauliina Pensikkala
Kuvaaja: Pauliina Pensikkala
"Konserttiyleisöä."
Kaj Åsten
Kuvaaja: Kaj Åsten
"Pääkirjastolla järjestetyssä mielenilmauksessa hiljennyttiin 10 minuutiksi sodan uhrien puolesta."
Kaj Åsten
Kuvaaja: Kaj Åsten
"Perinteiseen mielenilmaukseen osallistui tänä vuonna parikymmentä vapaaehtoista."

Punaisen Ristin viikkoa vietettiin Varsinais-Suomessa mm. Punaisen Ristin viikon konsertin, Hiljaisen mielenilmauksen ja Turvapaikka ja terveys -seminaarin merkeissä.

Maanantaina Punaisen Ristin viikon konsertissa Vimmassa esiintyivät Maija ja Nadir Aflatuni, Ajmal Parsa bändeineen sekä Mea Karvonen ja Mitra Matouf. Tunnelmat vaihtelivat farsin ja turkin kielellä esitetyistä kappaleista Michael Jacksoniin. Upeat esiintyjät hurmasivat yleisönsä.

Tiistaina perinteinen Hiljainen mielenilmaus sodan uhrien puolesta keräsi Turun pääkirjaston aulaan parikymmentä osallistujaa. Mielenilmauksessa muistutettiin, että yli 90 % sodan uhreista on siviilejä. Samalla haluttiin nostaa esiin sodan lakien noudattamisen tärkeys; lakien mukaan mm. siviilit ja avustustyöntekijät ovat suojeltuja, mikäli eivät osallistu vihollisuuksiin. SPR kouluttaa myös Suomessa sodan laeista eli humanitaarisesta oikeudesta.

Keskiviikkona Turvapaikka ja terveys -seminaarissa keskusteltiin paperittomien ihmisten ja turvapaikanhakijoiden terveydenhuollosta. Puhujina seminaarissa olivat lakimies Heli Aali Paperittomat-hankkeesta sekä terveydenhuollon koordinaattori Hanna Viljanmaa Turun vastaanottokeskuksesta. Hanna Viljanmaan esitys on nähtävillä sivun alaosassa, myös Heli Aalin esitys tulee tutustuttavaksi tälle sivulle.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumiin osallistuneille!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumaan ystäviesi kanssa ja nauttimaan kansainvälisestä musiikista farsin, turkin, suomen ja englannin kielellä. Esiintyjinä konsertissa ovat:
- Mea Karvonen
- Mitra Matouf
- Ajmal Parsa
- Maija ja Nadir Aflatuni - See more at: https://rednet.punainenristi.fi/node/38543#sthash.BBRBn7hr.dpuf