Punaisen Ristin vapaaehtoiset esittelevät ensiaputaitoja Keravalla

Punaisen Ristin Keravan osasto järjestää ensiapuaiheisen tapahtuman lauantaina 14.5. klo 10 alkaen Keravalla Puuvalonaukiolla Prisman edessä. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan ensiavun perustaitoihin ja Punaisen Ristin toimintaan.

Ensiaputaitoja voi tarvita milloin ja missä vain. Silloin on hyvä osata toimia.

Keravan osaston järjestämissä taitopisteissä pääsee testaamaan omia ensiaputaitojaan. Nopealla ensiavulla estetään vamman paheneminen ja edistetään toipumista.

”Onnettomuuden tai sairaskohtauksen sattuessa paikalle ensimmäisenä sattunut on usein joku muu kuin ammattilainen. On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni tuntisi perusensiavun. Pienellä teolla voi pelastaa hengen,” sanoo Punaisen Ristin Keravan osaston ensiapuryhmän vetäjä Minna Riepponen.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Punaisen Ristin viikkoa, jolloin korostetaan ensiaputaitojen tärkeyttä ja turvallista arkea.

Ensiaputaitoja voi harjoitella myös Punaien Ristin ensiapuryhmissä. Keravan osaston ensiapuryhmä kokoontuu kuukausittain. Kaikki ovat tervetulleita ensiapuryhmään. Aiempaa kokemusta tai koulutusta ei tarvita, vaan ryhmässä oppii tärkeät perustaidot.

Lauantain tapahtumassa on mahdollista kahvikupposen äärellä keskustella myös Punaisen Ristin tarjoamista muista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista.