Piirin vuosikokous 24.4.2016

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin Kolilla 24.4.2016. Vuosikokoukseen osallistui 102 henkilöä.

Vuosikokouksessa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät Punaisen Ristin ansiomitalit ja jaettiin muita huomionosoituksia. Kultaiset ansiomitalit saivat tänä vuonna Ilmi Hirvonen Kiteen osastosta ja Sinikka Marttila Kuopion osastosta. Pronssisen ansiomitalin sai 18 vapaaehtoista.

Vuoden Ristiläiset

Vuoden Ristiläisiksi valittiin Salla Hartikainen Joensuun osastosta sekä Emma Jolkkonen Kuopion osastosta. Molemmat ovat nuoria aktiivisia vapaaehtoisia, jotka ovat olleet innolla mukana kehittämässä osastojensa toimintaa.

Salla on muun muassa oman osastonsa hallituksen jäsen sekä keräysvastaava ja tiedottaja. Salla on myös kehittänyt Joensuun osaston maahanmuuttajatoimintaa ja aloittanut osastossaan maahanmuuttaja perheystävätoiminnan.

Emma on aikaansaava uusi vapaaehtoinen, joka otti vastuulleen syksyllä vastaanottokeskuksen vapaaehtoistoiminnan organisoimisen ja on omalla esimerkillään rakentanut siltoja suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden väliseen yhteistyöhön.

Uusi piirin hallitus

Piirin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Heikki Sederholm Kuopion osastosta ja varanpuheenjohtajana Kari Sarkkinen Tohmajärven osastosta.

Hallitukseen valittiin kahdeksan jäsentä kaksivuotiskaudeksi 2016 – 2018: Anne Bäck (Airaksela), Leila Karttunen (Polvijärvi), Markku Kasurinen (Uimaharju), Tomi Malinen (Nilsiä), Terttu Miettinen (Kuopio), Elvi Ruuskanen (Lapinlahti), Laura Tossavainen (Kuopio) ja Jaana Valkama (Kiihtelysvaara).  Lisäksi hallitukseen valittiin yksivuotiskaudeksi 2016 - 2017 Riitta Topelius (Iisalmi).

Hallituksessa jatkavat myös Outi Forsblom (Tikkala), Leena Koivistoinen (Varkaus), Mauno Kokkonen (Outokumpu), Markus Kontiainen (Rääkkylä), Jukka Korkalainen (Rautavaara), Pinja Malinen (Kuopio) ja Petri Raatikainen (Pyhäselkä).

Vuosikokous vahvisti piirin hallituksen toimintakertomuksen sekä piirin tilinpäätöksen vuodelta 2015. Lisäksi piirin hallituksen hyväksymä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 vahvistettiin.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Kaisu Haataja

puh. 0500 322910, kaisu.haataja@punainenristi.fi