Hätäensiapua pankin tuella

"Uudenkaupungin osaston lahjashekin vastaanottivat Petteri Saarinen ja Elina Männistö, Kalannin osaston shekin Anneli Nevavuori."
"Avustukset jakoi Kalannin Säästöpankin Uudenkaupungin konttorin johtaja Timo Räsänen (oik.)"

Kalannin Säästöpankki on jo useita vuosia jakanut osan voittovaroistaan hyväntekeväisyyteen. Tämän vuoden teema oli Parempi Suomi 2016 ja jaettava summa yhteensä 12 000 euroa.

-Haimme ideoita sosiaalisen median kautta. Vakka-Suomessa pidettiin tärkeimpänä nuoriin panostamista. Nuorten aktivointi ja syrjäytymisen ehkäisy -teema sai äänestyksessä eniten ääniä, kertoi Kalannin Säästöpankin Uudenkaupungin konttorin johtaja Timo Räsänen.

Paikallisella SPR:n osastolla oli tarjota oivallinen käyttötarkoitus, hätäensiapukoulutus yhdelle ikäluokalle peruskoulussa. Uudenkaupungin osasto sai 4000 euroa ja Kalannin osasto 1500 euroa.

Tuen turvin kaikki Uudenkaupungin ja Kalannin 7.luokkalaiset saavat tänä ja ensi vuonna kouluvuoden päätteeksi ja kesäkauden alkajaisiksi hätäensiapukoulutuksen.

-Euroopan elvytysneuvosto (ERC) on suositellut kaikille 12-vuotiaille koululaiselle neljän tunnin hätäensiapukoulutusta. Siitä on ollut monissa maissa hyviä kokemuksia. On hienoa, että pääsemme näin jakamaan ensiaputaitoja yli sadalle nuorelle, kiitteli Uudenkaupungin osaston sihteeri Elina Männistö.