Tuleeko tamperelaisista työnantajista edelläkävijöitä?

Tampereella herätellään työnantajia säilyttämään tietotaito talossa. Tampereen kaupungin vanhusneuvoston ja Punaisen Ristin tilaisuudessa 11.5.2016 rohkaistaan työnantajia kiinnittämään huomiota eläkeikää lähestyvien työntekijöiden hyvinvointiin ja keskustelukulttuurin avaamiseen aiheen ympärillä.

Punainen Risti on kehittänyt muutos- ja hyvinvointivalmennuksen, joka tarjoaa työnantajille työkalun eläkeikää lähestyvien työntekijöiden huomioimiseen ja asian esille nostamiseen positiivisessa hengessä. Työntekijä saa puolestaan tukea tulevan elämänmuutoksen pohtimiseen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Miten työnantaja voi huolehtia siitä, että arvokas tietotaito siirtyy ja säilyy organisaatiossa? Valmennuksesta voi olla apua.
– Valmennuksesta on ehdottomasti hyötyä kummallekin osapuolelle, kertoo projektikoordinaattori Saija Ohtonen-Jones Täyttä elämää eläkkeelle -hankkeesta. SPR:n Eloisa ikä ohjelmaan kuuluva hanke on kahden viime vuoden aikana järjestänyt lukuisia valmennuksia työnantajille ja eläkeikäisille työntekijöille.

Yhteiskunnallisista näkökohdistakin katsottuna satsaus työntekijän viimeisiin työvuosiin kannattaa. Hyvä työkyky työuran viimeisinä vuosina tarkoittaa hyvää terveyttä ja elämänlaatua eläkeläisenä (Ilmarinen, J. 2005). – On hienoa nähdä, miten vastuullisten työnantajien määrä on selvästi kasvussa, toteaa Ohtonen-Jones viitaten siihen, että koko henkilöstön hyvinvointi lisääntyy, kun työyhteisöä valmennetaan siirtymäkauteen/eläköityviä työntekijöitä valmennetaan löytämään oman paikkansa yhteiskunnassa.

Tampereen kaupungin vanhusneuvosto tukee Punaisen Ristin työtä eläkkeelle siirtyvien tukemiseksi. Vanhusneuvosto ja Punainen Risti järjestävät yhdessä kaksi aiheeseen liittyvää tilaisuutta, toisen työnantajille 11.5., klo 12–15 ja toisen työntekijöille 20.5. klo 15–17.30.

Työnantajille järjestettävässä tilaisuudessa eläkkeelle siirtymisestä ovat keskustelemassa sosiaaligerontologian emeritusprofessori Jyrki Jyrkämä ja Aalto yliopiston tutkija Eerikki Mäki. Punaisen Ristin tarjoamasta muutos- ja hyvinvointivalmennuksesta eläkkeelle siirtyville kertoo projektikoordinaattori Saija Ohtonen-Jones. Molemmat tilaisuudet järjestetään Tampereen kaupungin valtuustosalissa.

Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella tai tampere.fi/vanhusneuvosto sivulla 4.5.2016 mennessä.