Hattulassa puuhailtiin linnunpönttöjä

Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Pönttömestari Raimo auttoi lapsia linnunpönttöjen kokoamisessa"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Terhokerhossa on mukava puuhailla vaikkapa oman vaarin kanssa"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Lintuharrastaja Petri Hirva esitteli hienon kuvaesityksen kautta eri lintulajeja"

Hattulan Terhokerho kokoontui aurinkoisena sunnuntaipäivänä 10.4. Parolan Lähiötuvalla. Kevään eteneminen ja luonnon heräily kohti kesää oli innostanut lapsia ja aikuisia osallistumaan lintuaiheiselle kerhokerralle. Muiden muassa veljekset Niilo & Olavi saapuivat Lähiötuvalle isovanhempiensa kanssa. Etenkin linnunpönttöjen tuunaus innosti poikia niin paljon, että touhuun ryhdyttiin jo ennen kuin kerho ehti alkaakaan!

Kerhon aluksi lintuharrastaja Petri Hirva esitteli hienon kuvaesityksen kautta eri lintulajeja. Petri kertoi eri lajeille tyypillisestä käyttäytymisestä, laulutyyleistä sekä siitä, missä kyseisiä yksilöitä voi lähistöllä mahdollisesti tavata. Osallistujat pääsivät nauttimaan myös lintujen ääninäytteistä. Linnunlaulun kuuntelu innoittikin kerholaisia vertailemaan eri tyylejä ja pohtimaan omaa lempilinnunlauluaan.

Myös linnunpönttöjen parissa nikkarointi innosti lapsia, niin mukavaa porailu ja rakentelu yhdessä aikuisten kanssa on. Kerhon taustatukena toiminut hattulalainen Markus Saari oli puuhastellut mallipönttöjä etukäteen ja hän oli auttanut myös materiaalihankintojen kanssa. Pönttömestari Raimo neuvoi lapsia pönttöjen kokoamisessa ja antoi käytännön tukea ruuvien poraamisessa. Terhokerhon puuhanaiset, SPR Hattulan osaston Hannele ja Päivi sekä MLL Hattulan yhdistyksen Marika olivat tyytyväisiä kerhon kulkuun. Kerhon vetäjät toivovat kuitenkin myös enemmän kävijöitä kerhoon, sillä on tietenkin mukavampaa puuhata isommallakin porukalla.

 

"Pääasia on, että sukupolvet kohtaavat kiireettömän yhdessäolon ja mukavan puuhastelun merkeissä."

Hattulan Terhokerho on osa Koko Suomi leikkii –hanketta. Valtakunnallinen suurhanke on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton sekä Suomen Punaisen Ristin toteuttama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on innostaa suomalaisia leikkimään yhdessä. Kaikille avoimiin ja maksuttomiin kerhoihin voi osallistua yksin tai yhdessä, lastenlasten tai vaikkapa naapurin kanssa! Pääasia on, että sukupolvet kohtaavat kiireettömän yhdessäolon ja mukavan puuhastelun merkeissä. Hattulan Terhokerho kokoontuu tänä keväänä vielä yhden kerran - sunnuntaina 15.5. klo 14–15.30 luvassa on pihapelejä ja leikkejä. Kerhopaikkana toimii Lähiötupa Parolassa (Parolantie 53), tule mukaan!

 

Lisätietoja Hattulan kerhosta: Marika Vahlman, marika.wahlman@gmail.com/p. 040 5705629

Lisätietoa Koko Suomi leikkii –hankkeesta: Pirkanmaa-Hämeen Leikkilähetti Noora Pajari, noora.pajari@punainenristi.fi/p. 040 647 7473

Katso myös: www.kokosuomileikkii.fi