SUOMIKAMU – YSTÄVÄKSI MAAHANMUUTTAJALLE

Anniina Wallius
Kuvaaja: Anniina Wallius
"Akram, Sanaa ja Arja ovat tutustuneet SuomiKamu-toiminnan kautta."
"Lähde SuomiKamuksi maahanmuttajalle! Vapaaehtoinen ystävä voi mm. pitää seuraa, olla apuna, tutustuttaa lähiympäristöön, yhteiskuntaamme ja paikallisiin tapoihin."

Mikä SuomiKamu?

SuomiKamu-toiminta on Punaisen Ristin ja Helsingin kaupungin maahanmuuttoyksikön yhdessä toteuttamaa ystävätoimintaa, jolla tuetaan oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien kotoutumista etsimällä heille suomalaisia ystäviä, SuomiKamuja.

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. SuomiKamuna et tarvitse erityistaitoja: riittää että olet toiminnassa mukana omana itsenäsi! SuomiKamu-toimintaan pääset mukaan osallistumalla kolme tuntia kestävälle SuomiKamu-kurssille. Kurssin jälkeen etsimme sinulle sopivan maahanmuuttajaystävän ja voitte aloittaa kamuilun. 

Voit tulla mukaan toimintaan myös yhdessä puolisosi, perheesi tai ystäväsi kanssa! Ilta kuukaudessakin riittää. Voitte tehdä yhdessä arkisia asioita kuten käydä kävelyllä, laittaa ruokaa ja tutustua vaikkapa lähiympäristön nähtävyyksiin. Toimintaan sitoudutaan aluksi noin puoleksi vuodeksi. Toivomme, että olet vähintään 25-vuotias ja suosittelemme SPR:n ystäväkurssin käymistä.

SuomiKamu-toimintaa on myös Espoossa (suomikamusprespoo@gmail.com), Vantaalla (suomikamusprvantaa@gmail.com) ja Hyvinkäällä (spr.hyvinkaa.moku@gmail.com).

Lue Tuulan tarina SuomiKamu-koulutuksesta.

Miten mukaan?

Tie SuomiKamuksi kulkee kolme tuntia kestävän SPR:n järjestämän SuomiKamu-kurssin kautta. Kurssin lopuksi täytetään SuomiKamu-vapaaehtoisen kortti, jossa voit mm. kertoa toiveistasi maahanmuuttajaystävän suhteen. Antamiesi tietojen perusteella SuomiKamu-välittäjät etsivät sinulle sopivan maahanmuuttajaystävän ja pääsette aloittamaan tutustumisen.

Suosittelemme myös Punaisen Ristin ystäväkurssin (katso ystäväkurssit Rednetistä) käymistä ennen SuomiKamu-kurssia. SuomiKamu-kurssien ajankohdat ja linkit ilmoittautumissivuille löydät alta. Lisätietoja SuomiKamu-toiminnasta saat sähköpostilla osoitteesta suomikamu(a)outlook.com.

SuomiKamu-kurssit

Järjestämme vuonna 2020 SuomiKamu-kursseja seuraavasti:

  • keskiviikkona 15.1.2020 klo 17-20
  • lauantaina 14.3.2020 klo 10-13
  • torstaina 14.5.2020 klo 17-20
  • tiistaina 25.8.2020 klo 17-20 ETÄKOULUTUS
  • lauantaina 3.10.2020 klo 10-13 ETÄKOULUTUS
  • keskiviikkona 25.11.2020 klo 17-20 ETÄKOULUTUS ilmoittaudu tästä

     

Elokuun kurssi 25.8.2020 järjestetään etäkoulutuksena Teamsin kautta.

Kurssit pidetään pääsääntöisesti SPR Helsingin ja Uudenmaan piirin koulutustiloissa Kampissa osoitteessa Hietaniemenkatu 7  B, 5. krs, 00100 Helsinki.