Ennakkoluuloton edelläkävijä -palkinto Imatralle

Saara Kurttila
Kuvaaja: Saara Kurttila
"Imatran Yhteislukion opiskelijakunnan edustajat Aino Miikki ja Riina Tanskanen sekä SPR Imatran osaston Eija Partti"

Kaakkois-Suomen piiri palkitsi Imatran yhteislukion opiskelijakunnan ja Punaisen Ristin vapaaehtoisen Eija Partin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksella

Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri myönsi Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Imatran yhteislukion opiskelijakunnalle ja SPR:n Imatran osaston vapaaehtoiselle Eija Partille. Valinnasssa korostettiin turvapaikanhakijoiden parissa tehtävää työtä.

Imatran yhteislukion opiskelijakunta suunnitteli ja toteutti ennakkoluulottomasti ja oma-aloitteisesti laskiaisriehan Imatran Vuoksenhovin vastaanottokeskuksen nuorille. Opiskelijat olivat hankkineet lahjoituksina pullat ja mehut tilaisuuteen. He toimivat innostuneesti ja antoivat vastaanottokeskuksen nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua suomalaisten tapaan nauttia lumesta. Samalla nuoret edistivät ihmisten yhdenvertaista ja ennakkoluulotonta kohtelua suomalaisessa yhteiskunnassa.

Eija Partti on toiminut pitkäjänteisesti ja monipuolisesti turvapaikanhakijoiden inhimillisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän on järjestänyt Imatran vastaanottokeskuksessa erittäin aktiivisesti vapaaehtoistoimintaa, kuten kerhoja, opetusta ja tapahtumia sekä vastannut myös lahjoitustavaroiden keräämisestä. Työllään turvapaikanhakijoiden hyväksi Eija Partti on osoittanut ennakkoluulotonta suhtautumista erilaisuuteen ja edistänyt ihmisten hyvinvointia.

Suomen Punainen Risti myöntää rasisminvastaisella viikolla Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille ja yksittäisille henkilöille, jotka ovat edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua.

Ennakkoluuloton edelläkävijä – tunnustukset luovutettiin 23. maaliskuuta Imatran vastaanottokeskuksen tiloissa.