Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää!

Päivi Karppi
Kuvaaja: Päivi Karppi
"Se pakollinen ryhmäkuva"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Etätehtävän työstämistä kumuloituvan ryhmän periaatteella"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Tehtävien esittely muille kurssilaisille"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Valmiita esityksiä"
Janne Säilä
Kuvaaja: Janne Säilä
"Ne perinteiset elvytystreenit"

Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää! - oli kirjoitettu päiväpalautteeseen, kun ensimmäinen päivä ensiauttajan kertauskoulutusta oli takana.

Seinäjoen aluetoimistolle kokoontui 10 aktiivista "ensivasteilijaa" kertaamaan ja päivittämään taitonsa, sekä tutustumaan ensiapuohjeissa tapahtuneisiin tarkennuksiin.

Koulutus aloitettiin anatomia ja fysiologia-aiheisen ennakkotehtävän purulla. Purku toteutettiin ns. kumuloituvan ryhmän periaatteella. "Kumuloituva ryhmä on nimensä mukaan kumuloituva eli kasvava ja kasaantuva pienryhmätyöskentelymenetelmä. Menetelmä tukee keskustelua, ideointia, arviointia, vertailua ja yhteistyötä ja soveltuu sekä pienten että suurien ryhmien käyttöön. Menetelmä soveltuu ongelman ratkaisuun, vastauksien löytämiseen sekä yhteisen näkemyksen löytämiseen. Työskentelytapa edesauttaa vuorovaikutusta ryhmän jäsenten välillä ja edistää oppimista toisilta ryhmiltä. Sillä pyritään nopeuttamaan ja varmistamaan ideointia poistamalla henkisiä ja sosiaalisia esteitä. Saadaan aikaan uusia ideoita ja sitoutetaan ryhmän jäsenet toteuttamaan itse valitsemansa ratkaisut."(innokyla.fi)

Viikonloppuna käsiteltiin myös erilaisia vammautumiseen sekä sairastumiseen liittyviä tilanteita joita ensiapupäivystyksessä saattaa tulla vastaan. 

Koulutukseen osallistujat olivat motivoituneita sekä innostuneita saadessaan harjoitella, mutta etenkin saadessaan tavata muita piirimme ensiauttajia. Taisi siinä myös tulevalle kesälle muutama päivystysvinkki ja vierailupaikkakin vaihtua.

Muutama palaute kurssilta kurssilaisen luvalla julkaistuna:

"Upeaa, kun pääsi evy-kurssille. loisto harjoituksia ollut koko päivän. Ihq ope ja mukava ryhmä <3" -Päivi-

"Tosi hyvä porukka ja uutta kivaa opittavaa :) Kiitos kun päästiin mukaan - Helena ja Virpi-

"Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää! -Lahja-

 

EIhän tässä voi olla kun tyytyväinen viikonlopun antiin.