Osaston tapahtumat 2016

Perinteinen ystävänpäiväjuhla järjestettiin 15.2 Tilaisuus alkoi kahvilla ja jatkui laulun ja leikin merkeissä. Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa ...  Ohjelmasta vastasivat Anja, Esko  Elise, Marja. Esitettiin Pirjon kirjoittama hauska kronikka.                                                      

Kevään ensimmäiset Saaristolaismarkkinat järjestettiin Kustavin Suvitorilla 26.3 ja myös me olimme paikalla myyntituotteinemme. Suoritimme myös lipaskeräystä katastrofirahastoon, jonka turvin autetaan Kreikkaan paenneiden perheiden auttamiseksi, jotka tarvitsevat ruokaa, suojaa ja sairaanhoitoa. 

Punaisen Ristin viikolla olimme teltan kanssa Salen pihalla perjantaina ja lauantaina 13-14.5 esittelemässä Punaisen Ristin toimintaa. Teltalla myytiin arpoja, kahvia ja pullaa, sekä punaisen Ristin tuotteita. Verenpaineita ja verensokeria mitattiin ja esiteltiin ensiaputoimintaa. Suvitorin iltakirppiksillä (ns. takaluukkukirppis) Kustavi päivänä 6.6. ja tiistaisin 28.8 - 9.8. väisenä aikana yhteensä 8 kertaa. Tehtiin jäsenhankintaa ja myytiin kahvia sekä pullaa ja myös PunaisenRistin tuotteita ja kirppistavaraa. Lohimarkkinoilla 6.8. olimme myös mukana mittaamassa verenpaineita ja sokeria. Myimme myös SPR:n tuotteita. Nälkäpäiväkeräys suoritettiin15-17.9. Lipaskerääjät olivat kolmena päivänä Salen edustalla, jossa myytiin myös nälkäpäiväleipää , kahvia ja pullaa sekä arpoja. Keräystuotto oli 1863.14 €. Avustimme myös monessa muussa sota-alueilla hädässä olevia.   Valmiuspuhelimen päivystysrinki toimi edelleen. Osaston jäsenistä 6 toimi puhelinringissä ja kaksi jäsentä kuului Henkisen työn ryhmään, jossa on myös päivystysvuorot.Veteraanien kesäpäivillä 11.8. oltiin mukana yhdessä Taivassalon osaston kanssa avustamassa. 

Rasismin vastaisella viikolla 21.-27.3. pidettiin aamunavaus Kivimaan koulussa.                      11.-13.4. pidettiin hätäensiapukoulutusta 8. ja 9. luokalle. Joulun edellä oli myös jouluhyörinät jossa olimme perinteisesti mukana.

Sosiaalipalvelupuolella  kerhotoiminta palvelukeskuksessa jatkui entiseen malliin, kevätkaudella 4 kertaa ja syyskaudella 3 kertaa. Kerhoissa lauletaan, luetaan, pidetään tietovisailuja ja jumpataan. Kevätkauden päätökseksi järjestettiin lettukestit. 

Jaalakodissa on pidetty laulutuokioita yleensä joka toinen viikko. Mukana on ollut eri kerroilla 6 vapaaehtoista ystävätoimijaa. Perinteinen hautausmaaretki vanhemmalle väelle 4.7. Retkeläisiä ja vapaaehtoisia oli mukana 31. Ennen joulua käytiin vanhuksille laulamassa ja lukemassa joulurunoja.

Yhteistyö Kustavin Kunnan kanssa on jatkunut hyvin.Yhteistyötä on tehty seurakunnan, sekä Marttojen ja MLL: kanssa. TOK-yhteistyö Sale Majakan kanssa on sujunut erinomaisesti.