Learning cafe -opintopiirit: Näkökulmia maailmaan

1.9.2017 18:00 - 31.5.2018 20:00
Punainen Risti
Kuvaaja: Punainen Risti
Sijainti:
Rongankatu 11, 33100, Tampere
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
  • Muut tapahtumat

Learning cafe kutsuu noin kerran kuussa kaikki kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta kiinnostuneet kuulemaan kiinnostavia alustuksia ajankohtaisista aiheista. Iltojen teemat antavat uusia näkökumia muun muassa pakolaiskysymyksiin, kansainväliseen avustustyöhön, ihmisoikeuksiin, maailman konflikteihin ja muihin ajankohtaisiin asioihin. Illan aikana kuulemme asiantuntijan alustuksen, minkä jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tapahtumassa on kahvitarjoilu.

Learning cafe kokoontuu kerran kuussa to klo 18-20 osoitteessa SPR Hämeen piiri, Rongankatu 11, 33100 Tampere. Tapahtumat järjestävät yhteistyössä SPR Messukylän osasto ja SPR Hämeen piiri.

Learning cafen illat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa keskustelemaan! Ovet aukeavat viittätoista minuuttia ennen tapahtuman alkua.

Learning cafet syksyllä 2017

Tapahtumien aiheet päivitetään heti niiden varmistuttua.

PERUTTU to 26.10. Aiheena kunniaväkivalta - tapahtuma siirtyy sairastapauksen vuoksi toteutettavaksi toiste 
 
to 30.11. Rauhan ja konfliktintutkimuskeskuksen tutkija Hossein Alizadeh alustaa englanniksi islamin ja islamismin yhäläisyyksistä ja eroista otsikolla  A close look at Islam and Islamism: commonalities and differences (in English) Lue lisää tapahtumasta Facebookista ja kutsu kaverisikin mukaan!
 
 
Kevään 2018 päivämäärät
 
to 1.2. 
to 1.3.
to 5.4.
to 3.5.

 

Menneitä aiheita 2017:

to 23.2. Kohtaamisia hlbt-turvapaikanhakijoiden kanssa. Tutkija Jonna Roos jakaa kokemuksiaan kohtaamisista seksuaalivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden kanssa. HLBT-turvapaikanhakijat ovat yksi erittäin haavoittuvassa asemassa olevista ihmisryhmistä, ja heidän kotoutumisensa polulla on monta mutkaa. Tapahtuma myös Facebookissa - tykkää ja jaa!

to 30.3. Kokemuksia kotoutumisesta Maaliskuun Learning cafessa pääsemme kuulemaan, miltä Suomeen muutto tuntuu. Kokemuksiaan kotoutumisesta tulee kanssamme jakamaan irakilaistaustainen Zaid Al-Khdhairi ja Nigeriasta kotoisin oleva Kemfon "Keke" Ekwere. Ilta etenee rennosti jutustellen hyvässä seurassa - tervetuloa mukaan! Tapahtuma myös Facebookissa - tykkää ja jaa!

to 27.4. Lapsisotilaat ennen ja nyt. Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIn väitöskirjatutkija Katri Tukiainen pureutuu valitettavan ajankohtaiseen aiheeseen, lapsisotilaisiin. Hän kertoo lapsisotilaista historian valossa päätyen nykypäivän lapsisotilaisiin erityisesti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Isiksen riveissä. Tapahtuma myös Facebookissa - tykkää ja jaa!

viikko 19 Cafe goes Kalkku: Learning cafen tutustumisretki Kalkun logistiikkakeskukseen. Tule mukaan kuulemaan Punaisen Ristin työstä siviilien suojelemiseksi. Pääsemme tutustumaan avustustoimintaan ja sen organisoimiseen sekä kierrokselle logistiikkakeskiukseen, josta lähtevät maailmalle kaikki SPR:n avustustavarat. Logistiikkakeskus sijaitsee osoitteessa Kalkun viertotie 4, Tampere. Tapahtumaan on poikkeuksellisesti ilmoittautuminen, joka aukeaa tapahtumapäivämäärän varmistuttua.