Huhtikuu 2016

Pauli Hietanen
Kuvaaja: Pauli Hietanen
"Nokialaisia ykkösrastilla"
Pauli Hietanen
Kuvaaja: Pauli Hietanen
"Voittoisat turkulaiset"
Liisa Flinck-Vasama
Kuvaaja: Liisa Flinck-Vasama
"Ensiapupäivystäjät Keskustorilla"

Kömmähdyksiä ja ensiapua

Huhtikuun 23. päivä järjestettiin kolmannet Kömmähdyksiä kuusikossa ensiapukilpailut.
Kisat järjestettiin Urjalan Halkivahan luonnonkauniissa maisemissa. Kisakeskuksena toimi Halkivahan Metsästysyhdistyksen Ilvesmaja. Suuri kiitos heille, että saimme olla heidän tiloissaan ja heidän järjestämillään mailla.
Ilvesmajalla oli kilpailuun ilmoittautuminen, lähtö, maali, kisan jälkeen ruokailu. Sauna ja palju odottivat kilpailijoita pitkän kisan jälkeen.
Kilpailuun osallistui kahdeksan 4-6 hengen joukkuetta. Joukkueita saapui Nokialta, Länsi-Teiskosta, Turusta, Kuopiosta sekä Meripelastajien joukkue Tampereelta. Matkaan ensimmäinen joukkue lähti klo. 9.00 ja viimeksi matkaan lähtenyt saapui maaliin n. klo 17.00 eli pitkä päivä oli takana maaliin saavuttaessa. Kilpailun voittaja oli Turkulaisten Maltti on Valttia -joukkue kovalla pistemäärällä (208/250), toiseksi sijoittui Savon sisu Kuopiosta ja kolmanneksi Länkkärit Länsi-Teiskosta.
Erityisesti on mainittava Nokian ja Länsi-Teiskon nuorten joukkueet jotka suoriutuivat matkasta erittäin hyvin, vaikka osa tehtävistä saattoi olla hieman jännittäviä ja fyysisesti raskaita, mutta siitä huolimatta periksi ei annettu, hyvä nuoret!

Niin kuin kaikissa tapahtumissa, oli töitä tehty kovasti jo ennen kuin pääsimme tähän jännittävään kisapäivään. Monen monta suunnittelu- ja ideapalaveria oli pidetty aina kun sille oli tarvetta ja niitähän oli. Kilpailun suunnittelu aloitettiin jo syksyllä 2015 ja siitä lähtien oli viikoittain jotain tarkastettava, sovittavaa ja uudelleen mietittävää. Kilpailun vastuuhenkilöillä alkoi vapaaehtoisten rastivastaavien ja muiden toimitsijoiden hankinta. Lähettäjien, pistelaskijoiden ja ruokailun järjestäjien rekrytointi sekä tietenkin ”Ylipäällikön” valinta. Ilahduttavaa oli huomata, että tekijöitä tuli mukaan heti alusta alkaen kovalla innolla ja ideoita riitti. Sitten vaan niistä kaikista piti valita sopivimmat. Innostus asiaa kohtaan ei lopahtanut missään vaiheessa, vaan kaikki olivat täysillä mukana ja toisia autettiin aina tarpeen vaatiessa. Tässä koitoksessa yhteishenki punnittiin ja hienoa oli seurata kuinka ryhmä teki töitä YHDESSÄ, yhteisen asian puolesta. Mukana oltiin omien mahdollisuuksien ja aikataulujen mukaan. Onhan tämä kuitenkin vapaaehtoista, ehkäpä juuri siksi asiat sujuivat mallikkaasti. Kiitos kaikille!

Kisoista kesään

Auringon lämmittäessä ja silmujen puhjettua puihin, alkaa jokainen miettimään kesää ja miten sitä viettäisi.
Onneksi siihenkin on Punainen Risti keksinyt vastauksen, nimittäin kaiken muun mukavan toiminnan lisäksi on tietenkin tarjolla ensiapupäivystyksiä. Pitkä talvi on taas harjoiteltu ahkerasti ja päivystetty pääasiassa sisätiloissa. Nyt alkavat nuo ihanatulkopäivystyksetkin. Tällä hetkellä ensiapupäivystyslistaa katsellessani on kesäkuun alun ja elokuun lopun välillä kahdeksan musiikkitapahtumaa ulkona, moni niistä on useampipäiväsiä tapahtumia. Tänäkin kesänä on tarjolla ikimuistoisia hetkiä hyvien ihmisten ja hyvän musiikin parissa, toivottavasti myös hyvässä säässä.
Ei pidä unohtaa, että onhan meillä muitakin tapahtumia päivystettävänä kuin konsertit. Listalta löytyy Jalkapalloa, ratsastuskisoja, kaupunginosatapahtumia, puutarhapäiviä, messuja sekä lukuisia muita tilaisuuksia. Mukaan mahtuu joitain ”asiallisempiakin” tapahtumia joissa ei rokki soi ja pukeutumiseen kiinnitetään vähän enemmän huomiota. Yhtä kaikki, jokainen tilaisuus hoidetaan kuitenkin yhtä arvokkaasti tilaisuuden laatuun tai järjestäjään katsomatta, sillä mehän olemme aina toimiessamme Suomen Punaisen Ristin käveleviä käyntikortteja. Joten toimikaamme sen mukaan myös tulevaisuudessa ja olkaamme iloisia, asiallisia ja ennen kaikkea pidetään yhtä kaikissa tilanteissa, myös niissä päivystysten kiireisissä hetkissä. Yhdessä koetaan ilot ja surut, näin meistä on tullut näin hyviä ja vahvoja.
Jotta kaikki saisivat nauttia kesästä, eikä kenenkään päivystyksistä vastaavan tarvitsisi kovasti miettiä ja ponnistella onnistuneiden päivystysten eteen, niin muistuttaisin ja pyytäisin, että ilmoittautuisitte hyvissä ajoin päivystyksiin ja kävisitte ahkerasti katselemassa uusia päivystyksiä, sillä joskus niitä tupsahtaa aikas pienelläkin varoitusajalla. Vietetään hauska kesä hyvän harrastuksen parissa ja muistetaan välillä tehdä myös jotain muutakin. Kesällä ladataan akkuja ja kerätään hauskoja muistoja, joiden avulla jaksetaan kahlata läpi talven tuiskut.
Me ollaan niin me!

Vesa

Yksi ensiapuryhmän ryhmänjohtajista ja kömmähdysten suunnittelijoista