Terveisiä ReddieKids -kerhosta

SPR
Kuvaaja: SPR

Aloitimme Reddie- Kids kerhon vetämisen keväällä 2015. Kerhon osallistujat ovat iältään 1.-2. luokkalaisia reippaita lapsia. Tällä hetkellä kerhossa on 13 lasta, 6 poikaa ja 7 tyttöä. Kerhon teemoja ovat ensiapu, moninaisuus ja Punainen Risti. Keväällä kävimme kaikkia näitä teemoja läpi ja kerroimme erityisesti mitä Punainen Risti tekee, syksyllä olemme keskittyneet enemmän ensiapuun.
Jokainen kerhokerta alkaa alkuleikillä. Leikeissä tutustumme toisiimme ja keväällä sekä syksyn alussa harjoittelimme runsaasti nimileikkien avulla, kun kerhoon tuli paljon uusia lapsia. Olemme huomanneet että ryhmähenki on kaiken A ja O ja haluamme että kukaan ei ole kerhossa yksin.

Alkuleikkien jälkeen siirrymme kulloinkin vuorossa olevaan aiheeseen. Pidämme mukanamme ensiapupakkausta ja kerhossa tarvittavaa rekvisiittaa, jolloin pääsemme harjoittelemaan oikeasti. Ensiapukerroilla (aiheena esim.haavat, palovammat, paineside, murtumat) keskustelemme ryhmän kanssa heidän omista kokemuksistaan ja kerromme tämän jälkeen kuinka kyseisessä tilanteessa tulisi toimia. Tämän jälkeen jakaudumme yleensä kahteen ryhmään/pareihin ja harjoittelemme leikkien ja keksittyjen tilanteiden avulla oikeaa toimimista.

Lopetamme kerhokerran leikillä, joka liittyy usein kerhokerran aiheeseen sekä leimaamme kerhopassit. Syksyn ja kevään aikana olemme järjestäneet myös nyyttärit, korttien askartelua, ulkoilua, pienoisnäytelmiä sekä ensiavun harjoitusradan, jossa myös vanhemmat saivat olla mukana seuraamassa lastensa oppimia taitoja ja kerhokerran kulkua.

Lapset ovat oppineet selvästi tärkeitä taitoja kerhossa ollessaan ja olemme tästä erityisen iloisia. Nyt keväällä aiomme jatkaa samoissa merkeissä ja vierailla mahdollisesti paloasemalla.

Kirjoittaneet kerhon vetäjät Sara ja Emmi Simonen