Lempäälässä Punaisen Ristin pop up –kahvila ajan hermolla

Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Ensimmäiset asiakkaat olivat Anne Kuronen ja Henry Kuronen. Kuvassa vapaaehtoiset Jouko Rautkivi ja Sirkka-Liisa Isotalo"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Pop up -kahvila näkyi hyvin Lempäälän keskustassa"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Makukriitikkona toimi kaksivuotias Niila"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Kaikki tajolla oleva arvioitiin makutestissä"

Punaisen Ristin Lempäälän osasto päätti kokeilla uudenlaista konseptia ystävänpäivänä, kun Hämeen piirin ensimmäinen pop up –kahvila näki päivänvalon. Pop up –kahvila on väliaikainen kahvila, joita näkee erityisen paljon Ravintolapäivien yhteydessä eri puolella Suomea.

Lempäälän osaston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Isotalo kertoo, että tällainen kahvilakonsepti sopii erityisen hyvin Punaisen Ristin osastoille, koska monelle osastolle vakinaisen pysyvän kahvilan pitäminen ei ole ajankohtaista. Tässä konseptissa kahvila voidaan nopealla aikataululla perustaa sinne, missä sellaiselle on kysyntää.

Lempäälässä osaston väki oli panostanut näkyvyyteen. Asiasta ilmoitettiin osaston sivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä Lempäälän pääkadulle oli viety iso A-ständi. Sisällä kahvilassa paikka oli koristeltu kauniisti ystävänpäiväteeman mukaisesti. Heti kahvilan avattua ovensa klo 12 väkeä virtasi kahvilaan tasaisesti. Isotalon mukaan osaston tarkoitus oli saada näkyvyyttä tempauksella sekä esitellä ystävätoimintaa kahvilan asiakkaille.

Tällä kertaa tarjoiluista ei veloitettu mitään, sillä asiakkailla oli mahdollisuus tehdä oman tunnon mukaan lahjoitus Hyvä päivä –keräykseen. Keräyksen tuotolla tuetaan Punaisen Ristin kotimaan toimintaa, jonka tavoitteena on terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen sekä ongelmien ennalta ehkäisy. Näitä ovat tyypillisesti ensiapuryhmä-, ystävä-, terveyspiste- ja nuorisotoiminta.

Usein pop up –ravintoloiden ja –kahviloiden vieraina on makukriitikkoja, jotka julkaisevat verkossa arvionsa tarjoilujen laadusta. Tällä kertaa arvioijana toimii kaksivuotias Niila. Hän maistoi kaikkea mitä oli tarjolla: sokeroitua sydänmunkkia, vaaleanpunaista sydänkeksiä ja ruskeaa suklaakeksiä. Pitkän makustelun ja mietinnän päätteeksi Niila laittoi tarjoilut paremmuusjärjestykseen: 1) vaaleanpunainen sydänkeksi 2) suklaakeksi ja 3) sokeroitu sydänmunkki. Niila kuitenkin haluaa mainita, että munkki oli hyvää, vaikka jäikin kolmannelle sijalle.