Monikultuurisuustoiminta

Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela

SPR Lahden osastossa monikulttuurisen toiminnan vapaaehtoiset järjestävät vapaa-ajan toimintaa ja kielikerhoja turvapaikanhakijoille.

Vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on tukea turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan edistämällä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssakäymistä keskenään ja valtaväestön kanssa. Pyrimme toimimaan ja luomaan ympärillemme positiivista ja suvaitsevaista ilmapiiriä.

Monikulttuurisuusryhmässä pääset tekemään mukavaa vapaaehtoistyötä samanhenkisten ihmisten kanssa! Voit osallistua esimerkiksi näin:

  • osallistumalla kansainväliselle klubille kävijänä. Klubeilla tehdään yhdessä asioita, joista kävijät ja vapaaehtoiset ovat kiinnostuneita. Klubitoiminta tukee myös kielenopintoja. (Suomiklubi)
  • osallistumalla kielikerhoon kävijänä. Kielikerhoissa harjoitellaan arki-kielen käyttöä puhumalla ja kerhot toimivat siten lisätukena viranomaisten tarjoamille kursseille. (Perhetiiimi)
  • toimimalla ystävänä tai ystäväperheenä. Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssin käytyäsi voit ryhtyä ystäväksi (Ystävätoiminnan peruskurssi)
  • toimimalla erilaisissa tapahtumissa

Uudet vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita.

Voit ottaa yhteyttä,

suomiklubi_at_sprlahdenalue.com

voknaiset_at_sprlahdenalue.com (perhetiimi)

(korvaa _at_ sähköpostiviestissä @-merkillä)