Punaisen Ristin Jyväskylän osasto kiittää jäseniään, vapaaehtoisiaan, tukijoitaan sekä yhteistyökumppaneitaan ja toivottaa hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta 2016!

Hanna Linnakko
Kuvaaja: Hanna Linnakko

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on jakanut yhteensä 130 eri lapsiperheelle valtakunnallisessa Hyvä Joulumieli -keräyksessä lahjoitettuja 70 euron arvoisia lahjakortteja osaston alueella joulukuussa. Vähävaraiset ja vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia lahjakortilla ruokatarvikkeita joulun alla. Apua tarvitsevat perheet etsittiin Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kanssa ja tiedot avun tarpeesta luovutettiin perheiden luvalla Jyväskylän osastolle avustuspäätöksiä varten. Valtakunnallisen keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja se toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat K-ruokakaupat, S-ryhmä ja Lidl. Keräys jatkuu aina jouluaattoon asti. 

Punaisen Ristin Jyväskylän osasto ylläpitää myös keräysvalmiutta mahdollisesti kotimaassa tai ulkomailla tapahtuvan äkillisen avun tarpeen varalta myös jouluna.

Ensiapuryhmän harjoitustoiminta on joulutauolla ja harjoitukset alkavat jälleen 12.1.2016. Ensiapuryhmä ylläpitää ympärivuorokautista hälytysvalmiutta äkillisten onnettomuus- ja erityistilanteiden varalle ja on valmiina auttamaan eri viranomaisia myös esimerkiksi poliisia kadonneen henkilön etsintätilanteissa osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua. Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensihuoltoryhmä ylläpitää myös hälytysvalmiuttaan. Ensihuoltoryhmä järjestää tarvittaessa hätämajoituksen, aineellista apua, henkistä tukea ja neuvontaa esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneille. Ensihuoltoryhmä kokoontuu harjoituksiin seuraavan kerran 7.1.2016.

Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ystävävälitys jää joulutauolle ja on lomalla 21.12.2015 – 10.1.2016. Jyväskylän osaston hallitus kokoontuu seuraavan kerran 12.1.2016.

Myös Jyväskylän osaston vapaaehtoiset ovat syksyn aikana osallistuneet Suomen Punaisen Ristin rauhan ajan mittavimpaan avustusoperaatioon osallistumalla turvapaikanhakijoiden vastaanottoon mm. Kangasvuoressa ja Puuppolassa. Siellä sijaitsevat nopeasti perustetut Punaisen Ristin vastaanottokeskukset. Päävastuu alueen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksista on Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirillä ja osasto on tukenut piiriä tässä tehtävässä. Vuoden 2015 alussa hyvin käynnistynyt Jyväskylän osaston monikulttuurinen toiminta on osallistunut tähän työhön.     

Punaisen Ristin Jyväskylän osasto kiittää kaikkia jäseniään, vapaaehtoisiaan, tukijoitaan sekä yhteistyökumppaneitaan ja toivottaa hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta 2016! 

Lisätietoja: Tiedottaja Marko Tervo jyvaskyla@punainenristi.fi, 040-754 0038