Jouluiloa ikäihmisille Tikkakoskella

Leena Tiainen
Kuvaaja: Leena Tiainen
"Tuttuja joululauluja oli mukava laulaa, vaikka sää ulkona olikin syksyisen sateinen. "
Leena Tiainen
Kuvaaja: Leena Tiainen
"Maire Rantala ja Taisto Lähteelä musisoivat."
Leena Tiainen
Kuvaaja: Leena Tiainen
"Voittajan on helppo hymyillä. Irja Huttunen voitti S-Marketin lahjoittaman herkkukorin."

Tikkakosken Päiväkeskuksen sali tuli täyteen

Keskiviikkona 9. joulukuuta Tikkakosken Päiväkeskuksen sali täyttyi viimeistä istuinta myöten lähialueen ikäihmisistä. Paikalle oli saapunut kuutisenkymmentä henkilöä. Perinteinen Punaisen Ristin pikkujoulu Päiväkeskuksessa on paisunut kävijämäärältään kolmin- jopa nelinkertaiseksi Lähiverkon ansiosta.

Puuron syönnin ja kahvin juonnin ohella iloinen puheensorina täytti salin. Maire Rantala ja Taisto Lähteelä musisoivat ja johdattivat pikkujouluväen myös laulamaan yhdessä joululauluja ja kappalainen Risto Vallipuro vei ajatukset joulun sanomaan.

Suosituilla arpajaisilla tukea tulevaan toimintaan

Arpajaisten tuotolla parannetaan mahdollisuuksia järjestää ikäihmisiä virkistäviä tapahtumia myös jatkossa, ensi kevään tapahtumaan on jo ajatuksia. Toiminta pyörii pitkälti vapaaehtoisvoimin.

Palkintoja lahjoittivat muun muassa S-Market, Tikkakosken Hius-soppi, Kukkapalvelu Calla, K-Market, Tikkakosken Apteekki, KuntoTikka ja reserviläiset.

Mikä on lähiverkko ja mitä se tekee?

Diakonian vanhustyön ja Osallisuutta lähiympäristöstä -hankkeiden yhteistyöllä käynnistettiin Tikkakosken sydämellä lähiverkkotoiminta. Tavoitteena on ollut toisaalta löytää yksinäisyydestä ja alakuloisuudesta kärsiviä ikäihmisiä, estää heitä syrjäytymästä ja toisaalta saada toimintakykyisille vapaaehtoisille merkityksellistä toimintaa.

Raha-automaattiyhdistyksen tukeman nelivuotisen hankkeen aikana on saatu aikaan virkeää yhteistoimintaa Jyväskylän kaupungin, Tikkakosken alueseurakunnan, Tikkakosken Päiväkeskuksen, Jyväskylän Vanhusneuvoston, Punaisen Ristin Tikkakosken osaston sekä Tikkakosken reserviläisten yhteisvoimin.

Näkyvintä yhteistoiminnasta ovat olleet pari kertaa vuodessa järjestettävät tapahtumat, joiden teemana on ollut ilo: kevätiloa, eloiloa, jouluiloa.Tulija on – yksin tai yhdessä - tervetullut tilaisuuksiin, hänen ei tarvitse kuulua mihinkään järjestöön tai yhdistykseen.

Yhdessä ideoimme ohjelmaa ja etsimme sekä nuoria että varttuneempia esiintyjiä lähialueelta. Päiväkeskuksen tilaisuuksien ”vakiokalustoon” kuuluu hanuristi Taisto Lähteelä. Punaisen Ristin vapaaehtoiset hoitavat ruokailun ja kahvituksen, vapaaehtoiset reserviläiset järjestävät kyydityksiä ovelta ovelle.

Tapahtumien ohella on pystytty myös järjestämään ystäviä yksinäisten seuraksi, lenkkikaveriksi tai avuksi terveyskeskus- tai sairaalakäynnille.

Samalla kun autamme toisia, autamme myös itseämme ja jaettu ilo on moninkertainen ilo. Yhdessä olemme vahvempia.