Päihdetyö: Anna lapselle raitis joulu

Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämään joka päivä. Niin on valitettavan yleisesti myös jouluna, jolloin moni lapsi odottaa huomiota ja vastuullista seuraa, mutta joutuu kuitenkin pettymään toivomuksissaan aikuisten päihteiden käytön vuoksi.

Samalla yksinäisyys kasvaa maassamme lasten ja nuorten parissa. Lapsi unohtuu helposti päihtyneiden seurueiden keskellä kotona tai vanhempien juhliessa muualla. On välttämätöntä katkaista yksinäisyyden kierre ja antaa lapsillemme tervettä ja vastuullista seuraa.

18. kerran järjestettävä Anna lapselle raitis joulu -kampanja korostaa aikuisten vastuuta lasten terveydestä ja hyvinvoinnista. Valtakunnallisen kampanjan järjestäjät vetoavat kaikkiin aikuisiin, jotta he antaisivat lapsille raittiin joulun – juhlan, joka tarjoaa kannustavaa seuraa ja yhdessäoloa.

Valtakunnallinen kampanja on esillä joulukuussa eri tiedotusvälineissä ja toimintaympäristöissä. Kampanjan julistetta on esillä noin 12 000 kappaletta eri puolilla Suomea. Julisteita on nähtävissä muun muassa neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, kuntien toimipaikoissa sekä yhdistysten ja seurakuntien tiloissa.

Kampanjan tv-tietoisku, julisteet ja bannerit ovat nähtävissä ja ladattavissa osoitteessa: www.annalapselleraitisjoulu.fi ja kampanja on esillä myös Facebookissa https://www.facebook.com/groups/6334606691/?fref=ts

Myös SPR on mukana Anna lapselle raitis joulu kampanjassa!