Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle

Hyvä kasvaa Järvenpäässä
Kuvaaja: Hyvä kasvaa Järvenpäässä
"Liinavaatekuorma lähdössä Hennalan vastaanottokeskukseen"
Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen
"Vesa Kukkamaa kouluttaa Tulijan tueksi"

Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle -projekti jatkaa toimintaansa Järvenpäässä.

Syyskuussa aloitettu monen eri toimijan yhteinen projekti on jo ehtinyt moneen mukaan. Avustuskeräys sai valtaisat mittasuhteet, ja keräyksellä saatuja vaatteita, liinavaatteita ja petivaatteita, astioita sekä lasten tarvikkeita on toimitettu Järvenpään tarvitsijoiden lisäksi useisiin vastaanottokeskuksiin ja hätämajoitusyksiköihin Uudenmaan ja Etelä-Hämeen alueella, mm. Hennalaan Lahdessa, Koskelaan, Kaarlenkadulle ja Munkkiniemeen Helsingissä, Siikajärvelle Espooseen sekä nuorten yksiköihin Espooseen ja Helsinkiin. Lisäksi kuormallinen sänkyjä toimitettiin heti alkuvaiheessa Siuntion ryhmäkotiin, ja kunnostetuista polkupyöristä ovat päässeet nauttimaan mm. Röykän vastaanottokeskuksen asukkaat Nurmijärvellä. Myös Pasilan poliisitalolle vietiin kuorma lämmintä vaatetta ensimmäisten pakkasten yhteydessä. 

Osa keräyksen tuotosta on toimitettu eteenpäin Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalojen kautta. Näistä osa tavarasta kulkeutuu vastaanottokeskuksiin niiden tarpeen mukaan, ja loput myydään Konteissa. Tällä viikolla Järvenpäästä lähtee vielä kuorma valmiiksi lajiteltuja vaatelahjoituksia Hyvinkäälle perustettuun vastaanottokeskukseen, jossa tarvitsijoina on mm. monenlaisia perheitä.

Lahjoituskeräyksen jälkeen on aika keskittyä toimintaan. Projektin tiimoilta on jo järjestetty kaikille avoin Tulijan tukena -koulutus, joka keräsi mukaan paljon uusia vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita järvenpääläisiä. Verkostopalavereissa on tavoitettu useita järvenpääläisiä yhdistyksiä ja yhteisöjä, ja seuraava palaveri on sovittu tammikuulle. Jatkokoulutusta suunnitellaan vapaaehtoisten tarpeen mukaan.

Järvenpäähän on myös saapunut syksyn aikana ensimmäiset turvapaikanhakijat. Ensimmäinen ryhmä majoittui Seurakuntaopistolle, ja toinen ryhmä saapuu tällä viikolla Haarajoelle. Molemmat ryhmät ovat 16-17-vuotiaita ilman huoltajaa maahan tulleita nuoria. Heille suunnattua toimintaa kehiteltiin mm. Punaisen Ristin Järvenpään osaston järjestämässä Uusien illassa viime viikolla. Mukana oli yli 30 Punaisen Ristin toiminnasta kiinnostunutta vapaaehtoista, joista suuri osa olikin halukkaita ryhtymään nimenomaan turvapaikanhakijoiden tueksi. Toiminnasta tiedotetaan lisää, kunhan se pääsee kunnolla vauhtiin!

Monella taholla on myös jo ennestään monenlaista toimintaa maahanmuuttajien tueksi Järvenpäässä, mm. Kaupungin maahanmuuttajatoimisto Versolla, Järvenpään seurakunnalla, Setlementti Louhelalla, ViaDia Järvenpäällä sekä Järvenpään Scouteilla. Päästäksesi mukaan toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä haluamaasi tahoon tai Punaisen Ristin osalta jarvenpaa@punainenristi.fi

Lisätietoja myös http://www.jarvenpaa.fi/--Toimintaa_maahanmuuttajille--/sivu.tmpl?sivu_i...