Hyvä Joulumieli -lipaskeräys Kemijärvellä 9.-10.12.

Jo 19. kertaa järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys tuo ruokaa kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden joulupöytiin. Keräys käynnistyi 20.11. ja jatkuu jouluaattoon asti. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70 euron arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla. Järjestöjen vapaaehtoiset jakavat yhteensä 22 000 lahjakorttia. Keräyksen tavoite on tänä vuonna ennätykselliset 1 540 000 euroa. Kemijärvellä lahjakortteja on jaettu vuosittain useita kymmeniä.

Tänä vuonna Punaisen Ristin Kemijärven osasto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kemijärven paikallisyhdistys ovat yhdessä päättäneet järjestää myös Hyvä Joulumieli -lipaskeräyksen paikkakunnalla. Keräys järjestetään 9.-10.12. Kemijärven keskustan alueella. SPR ja MLL kutsuvat nyt kaikkia mukaan vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi. Lahjoittamalla vaikka pari tuntia aikaasi olet mukana tekemässä monen perheen joulusta paremman! Kerääjäksi voi ilmoittautua SPR Kemijärven osastolle p. 040 809 9769 soittamalla ma, ke tai pe klo 18-20.

Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry ja se toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat K-ruokakaupat, S-ryhmä ja Lidl.

Lahjakorttia ei voi hakea, vaan Punaisen Ristin osastot ja MLL:n yhdistykset tekevät tiivistä yhteistyötä neuvoloiden, sosiaalitoimen sekä seurakunnan diakoniatyön kanssa lahjakortin saavien perheiden valinnassa.

Lahjakortin voi saada lapsiperhe, jossa on vaikea taloudellinen tilanne johtuen esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaistyöttömyydestä, vanhempien pätkätöistä, sairaudesta, vammaisuudesta tai kriisitilanteesta.

Lipaskeräyksen lisäksi myös näin voit lahjoittaa: Lahjoita haluamasi summa keräystilille: FI17 1596 3000 2020 20, kirjoita viestikenttään "HJM"; soita keräyspuhelimeen (automaattinen): 0600 16555 (10,01 €/puhelu + pvm/mpm) tai lähetä tekstiviesti HJM numeroon 16499 (10 €).

http://www.punainenristi.fi/hyva-joulumieli