EU-ruokakassien jakelu alkaa Satakunnassa

Heikki Westergård (SK)
Kuvaaja: Heikki Westergård (SK)
"järjestöavustaja Joni Hiltunen ja terveydenhuollonsuunnittelija Anne-Mari Hakuni järjestelemässä avustuskuormaa jaettavaksi eteenpäin"

EU-ruokakassien jako alkaa jälleen Satakunnassa. Maaseutuvirasto Mavin uutena yhteistyökumppanina kassien jakelun aloittaa myös Suomen Punainen Risti, Satakunnan piiri. Satakunta sai ruoka-avustukset maanantaina (23.11.) ja alkoi jakamaan niitä Punaisen Ristin paikallisosastojen jaettavaksi eteenpäin. Jakelun aloittaa maanantaina 30.11.15 Ulvila ja Rauma. Ensi viikolla jakelu käynnistyy myös Kokemäellä ja Eurajoella. Kiikoisissa ja Ikaalisissa jaetaan myös ruokakasseja, mutta niiden aikataulu on vielä avoinna.

Ulvila - kello 14.00–16.30 Friitalatalolla.

Rauma - klo 14.00-17.00 SPR:n Puoti ja Wanhat Tawarat –kirpputorin tiloissa, Karjalankatu 15/Valtakatu 10.

Ruoka-apua rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto. Rahaston tavoitteena on edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta Euroopan unionissa ja vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää. Ohjelmakauden ensimmäisessä vaiheessa elintarvikkeita jaetaan vuosien 2015 ja 2016 aikana yhteensä noin 2,9 miljoonaa kiloa eri puolilla Suomea. Ruoka-avun jakamista koordinoi yhteensä 34 kumppanijärjestöä eri puolilla Suomea.