Ehkäisevän päihdetyön viikko 2.-8.11.2015

Ehkäisevän päihdetyön teemaviikkoa vietetään 2.-8.11.2015. Teemaviikolla kiinnitetään erityistä huomiota onnellisuuteen: Huomaatko sinä omassa elämässäsi nekin onnea tuottavat asiat joiden arvo ei ole itsestään selvä? Vaikuttavatko sinun tekosi lähiomaistesi ja ympäristösi onnellisuuteen? Viikon aikana herätellään keskustelua ajankohtaisista päihdekysymyksistä ja tuodaan esille ehkäisevän päihdetyön laaja-alaisuutta ja merkitystä.

Ehkäisevän päihdetyön arvoa on hankala osoittaa tilastoilla, mutta sen arvo yksilöille ja perheille on kuitenkin kiistatonta. Ilman ammattitaitoisia työntekijöitä ja vapaaehtoisia moni jäisi ilman tarvitsemaansa tukea oman hyvän elämän rakentamiseen. Ehkäisevän päihdetyön viikolla tätä tärkeää työtä tehdään näkyväksi ympäri Suomen. Ehkäisevän päihdetyön tavoitteena on vähentää päihdehaittoja, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta, edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla Turussa tapahtuu! Teemaviikko käynnistyy maanantaina 2.11. klo 12.00-17.00 Hansa-torilla. Tapahtumassa ovat mukana mm. Suomen Punaisen Ristin päihdetyö, Turun kaupunki, Ehyt ry, A-kilta, AA, Fingerroos, Sininauhat ja Liikenneturva. Hansa-torilla voit seurata lyhytelokuvia, kokeilla kännilaseja, testata tietojasi päihteistä ja hankkia lisää tietoa aiheesta. Tervetuloa mukaan!