Tule vapaaehtoiseksi!

Miisa Kaartinen
Kuvaaja: Miisa Kaartinen

Vapaaehtoisena nuori nuorelle -ystävätoiminnassa

Ystävänä tapaat nuorta yhdessä sovitun aikataulun ja tekemisen merkeissä.

Ohjaajana järjestät toimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa nuorille suunnatussa ryhmässä kuten esim. hengailuilloissa.

Ystävävälittäjänä vastaat päivystysaikana kaveripyyntöihin ja yhdistät vapaaehtoiset ja kaveria tarvitsevat nuoret ystäväpareiksi. Lisäksi seuraat ystäväparien etenemistä.

Viestinnän osaajana suunnitelet ja toteutat toiminnan tiedotusta eri tavoilla.

Toiminnan kehittäjänä ideoit uutta ja kehität nuorten ystävätoimintaa.

Parhaiten mukaan pääset osallistumalla ensin ystävätoiminnan peruskurssille (3 t) mikäli et sellaista vielä ole käynyt.  Etsi itsellesi sopiva kurssiajankohta tapahtumakalenteristamme. Voit käydä ystäväkurssin missä päin Suomea tahansa.

Ystäviksi alkavat haastatellaan vielä ystäväkurssin jälkeen. Kaikki uudet vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä. Punaisella Risti järjestää myös monenlaista jatkokoulutusta ja virkistystä vapaaehtoisille.

Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä on tullut voimaan 1.5.2014. Rikosrekisteriote tullaan pyytämään niitä vapaaehtoisilta, jotka tulevat toimimaan kahdenvälisenä ystävänä alaikäiselle tai jotka ohjaavat yksin ryhmää, jossa on pääsääntöisesti alaikäisiä ja kun toiminta on säännöllistä. Jos ohjaajia samassa ryhmässä kaksi tai useampi, otetta ei pyydetä. Lisätietoa lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittä­misestä SPR:ssä löytyy täältä.

Kysy lisää nuorten ystävätoiminnan vapaaehtoistehtävistä työntekijöiltämme:

  • nuorisotoiminnan suunnittelija, mia.niemela(at)punainenristi.fi tai puh. 040 562 7201
  • ystävätoiminnan kehittäjä, mehalet.yared(at)punainenristi.fi tai puh. 040 571 5601
  • Ystävänä tapaat nuorta kaveriasi yhdessä sovitun aikataulun ja tekemisen merkeissä.
  • Ystävävälittäjänä vastaat päivystysaikana kaveripyyntöihin ja yhdistät vapaaehtoiset ja kaveria tarvitsevat nuoret ystäväpareiksi.
  • Ohjaajana nuorille suunnatussa ryhmässä esim. hengailuilloissa järjestät toimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa.

Parhaiten mukaan toimintaan pääset osallistumalla ystävätoiminnan peruskurssille (3 t). Ystävänä tapaat nuorta kaveriasi yhdessä sovitun aikataulun ja tekemisen merkeissä.

Parhaiten mukaan toimintaan pääset osallistumalla ystävätoiminnan peruskurssille (12 t) tai lyhytkurssille (3 t). Etsi itsellesi sopiva kurssiajankohta tapahtumakalenteristamme. Koulutuksen lisäksi saat perehdytyksen vapaaehtoistehtävääsi.  Kysy lisää nuorten ystävätoiminnan mahdollisuuksista piirin sosiaalitoiminnan suunnittelijalta, Mehalet Yared, mehalet.yared(at)punainenristi.fi tai puh. 040 571 5601

  • Ystävävälittäjänä vastaat päivystysaikana kaveripyyntöihin ja yhdistät vapaaehtoiset ja kaveria tarvitsevat nuoret ystäväpareiksi.
  • Ohjaajana nuorille suunnatussa ryhmässä esim. hengailuilloissa järjestät toimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa.
  • - See more at: https://rednet.punainenristi.fi/node/12247#sthash.cpl8uvZR.dpuf