Tulijan ystävänä ja tukena -pikakurssilla 22.10. ideoitiin toimintaa Limingassa asuville turvapaikanhakijoille

Kari Korvela
Kuvaaja: Kari Korvela
"Kurssin osallistujia torstaina 22.10. Limingassa."
Kari Korvela
Kuvaaja: Kari Korvela
"Kurssin kouluttaja Johanna Valkama johdattelemassa aiheeseen."

Limingan turvapaikanhakojoiden hätämajoitusyksikkö on toiminut nyt hetken aikaa paikkakunnalla. Niin uusien kuin vanhojenkin vapaaehtoisten tarpeeseen järjestimme nopealla aikataululla yhteistyössä Oulun piiritoimiston kanssa Tulijan ystävänä ja tukena -pikakurssin Limingan seurakuntatalolla torstaina 22.10.

Kurssi keräsikin parikymmentä monikulttuurisuusteemasta kiinnostunutta Liminkalaista ja lähikuntalaista kuulemaan aiheesta sekä ideoimaan vapaaehtoisten järjestämää toimintaa turvapaikanhakijoille ja heidän kanssaan. Muutamia ajatuksia toimintaryhmiksi koulutusillan aikana jo nousikin esille, joita kurssilaiset illan aikana lähtivät jo alustavasti työstämään eteenpäin. Saamme mahdollisesti ensimmäiset kerhot / toimintaa turvapaikanhakijoiden kanssa käyntiin jo lähiviikkojen aikana.

Kiitos illan teemaan johdattelusta, kouluttamisesta ja vinkeistä Oulun piiritoimiston kouluttajalle sekä tietysti kaikille kurssille osallistuneille! Tästä on hyvä lähteä jalostamaan asioita ja toimintaa eteenpäin Hymiö smile