Ehkäisevän päihdetyön viikko 2.-8.11.

Valtakunnallista Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään tänä vuonna 16. kertaa, perinteisesti marraskuun ensimmäisellä viikolla, 2.-8.11.2015. Koordinoinnista vastaavat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Suomen Punaisen Ristin päihdetyö. 
Täältä löydät useita toimintaideoita viikolle!

”Viikon aikana herätellään keskustelua ajankohtaisista päihdekysymyksistä ja tuodaan esille ehkäisevän päihdetyön laaja-alaisuutta ja merkitystä. Tämän vuoden teema ”Onni on katsojan silmässä” kannustaa huomiomaan nekin onnea tuottavat asiat joiden arvo ei ole itsestään selvä, sekä omassa elämässään että yhteiskunnassa.”

Miten voitte osallistua?
1. Teemaviikon julisteita on saatavissa piiritoimistoista tai tulostettavissa nettisivuilta.
Laittakaa jakoon ja näkyville! Viekää samalla jakoon SPR:n päihdetyön julisteita ja esitteitä (perusesite, rekrytointikortti tai Särkyvää-esite nuorille (yläkouluikäisistä ylöspäin) ja nuorille aikuisille). Voitte myös markkinoida tulevia koulutuksiamme saadaksenne uusia toimijoita. Julisteita saatte piiristä tai voitte tulostaa. Tulostaessa täytä ensin lyhyt kyselyä, minne julisteet menevät.

https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=349045479&_k=Uh3J0HWoKUO63T_IL0RGHY11Lh2tYoEfstDASMIcuqS_HNVZAkzcRy7Jjn1fByUd&_hid=EPTviikon_materiaalikysely

2. Kouluyhteistyö:
Ehyt ry teki valmiin paketin vanhemmille ja kouluille alaluokilta toisen asteen oppilaitoksiin. Materiaali sisältää videoita, pelejä ja tietoaineistoja.   http://www.ehyt.fi/fi/koordinaatio/ehkaisevan_paihdetyon_viikko/juliste_muu_materiaali_ja_logot/ept-viikon_koulumateriaali

SPR:n koulusivuilta löytyy aamunavauksia.

3. EPT-viikon tapahtuma: Onni on katsojan silmässä

Onnellisuus teema jatkuu nyt viimeistä vuotta. Otetaan siitä siis kaikki irti. Kaikki edellisten vuosien toimintaideat ovat käytettävissä. Järjestäkää messutyyppinen toimintapiste esim. kauppakeskuksen, SPR:n vapaaehtoiskeskuksen, oppilaitoksen tai vastaavan aulatiloissa. Piiristä voi lainata kamakassin, joka sisältää päihdetyön aineistoja ja materiaalit messupisteeseen. Osastonne saa myös 40,- järjestämispalkkion.

Kaikista allamainituista liitteenä aineistoja. Voitte kysyä niitä myös piiristä päihdetyön yhdyshenkilöltä tai keskustoimistosta kati.laitila@punainenristi.fi

Ideoita:

Onnellisuus –narikka:
Viritä pyykkinaru, johon ihmiset ripustavat pyykkipojilla paperilappuja, joihin ovat kirjoittaneet asioita, jotka tekevät heidät onnelliseksi.

Lähiverkon voima:
Pöydällä on lappuja, joihin osallistujat voivat kirjoittaa, kenet tekisivät onnelliseksi ja kuka tukisi heitä, jos vähentäisivät päihteiden käyttöään. Lappu jää itselle, mutta sen täytettyään saa arvontalipukkeen.

Tee kortti tärkeälle ihmiselle
Pöydällä on erilaisia askartelutarvikkeita kortin tekoon. Kortin voi tehdä kannustavista aforismeista itselleen tai jollekin läheiselleen. Halutessaan osasto voi pyytää avustusta korttien postittamiseenkin.

Päihdeinfokilpailu
SPR:n jo tutuksi tullut 10 kysymyksen tietopaketti. Näitä on nuorille, aikuisille ja ikäihmisille suunnattuna. Aineiston, ohjeet ja laskutuspohjan löytyy RedNetin kohdasta aineistot.
Jos vastauksia tulee yli 20 kpl, saa osasto 1,-/vastaus aina 80,- asti.

Korvauksien edellytykset:
Tieto tapahtumasta etukäteen kati.laitila@punainenristi.fi
Jälkikäteen Katille tieto osallistujamäärästä, kuva/lehtijuttu tapahtumasta ja osaston tilinumero.
Päihdeinfokilpailusta lähetetään vastauslomakkeet Katille.

Mukavaa ehkäisevän päihdetyön teemaviikkoa!