Seinäjoelle avataan vastaanottokeskus

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri käynnistää Maahanmuuttoviraston pyynnöstä useita vastaanottokeskuksia syksyn aikana nopeasti kasvaneen turvapaikanhakijamäärän takia. Länsi-Suomen piirin toiminta-alue käsittää Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Turvapaikanhakija on henkilö, joka hakee suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta. Turvapaikan hakija ei siis ole pakolainen. Jos turvapaikanhakijalle myönnetään pakolaisen asema tai oleskelulupa suojelun tarpeen perusteella tai jollain muulla perusteella, hän saa jäädä Suomeen. Turvapaikanhakijat asuvat vastaanottokeskuksissa ja odottavat turvapaikkapäätöstä. Valtio maksaa vastaanoton kustannukset ja vastaa turvapaikkahakemusten käsittelystä.

Punainen Risti perustaa vastaanottokeskuksen Gapcon oy:ltä vuokraamiinsa tiloihin Seinäjoen Törnävällä (Törnäväntie 30 A, 60200 Seinäjoki). Kiinteistö on toiminut aiemmin esimerkiksi opiskelija-asuntolana ja sitä on saneerattu viime vuosina. Yksikköön saadaan tilat 100 turvapaikanhakijalle ja toiminta aloitetaan lähiviikkojen aikana. Seinäjoen kaupunginhallitus päätti 5.10.2015, että kaupunki ei vastusta vastaanottokeskuksen perustamista.

- Palkkaamme juuri tällä hetkellä henkilökuntaa keskuksen arjen pyörittämiseen ja varustamme huoneita turvapaikanhakijoita varten, kertoo toiminnanjohtaja Pekka Annala Länsi-Suomen piiristä.

Ylijohtajat vierailevat Kauhavalla perjantaina

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio ja Aluehallintoviraston ylijohtaja Jorma Pitkämäki vierailevat Kauhavalla perjantaina 9.10.2015. Ylijohtajat käyvät tutustumassa Kauhavan vastaanottokeskukseen kello 13.00.